Sydänsairaalan vuodeosastot

Hoidamme Sydänsairaalan sydänosastoilla äkillisesti sairastuneita, tutkimuksiin saapuneita sekä toimenpiteistä ja leikkauksista toipuvia potilaita.

Kardiologisen osaston muodostavat toimenpideosasto, sydänvalvonta ja sydänosasto 2.

Päiväosastolla hoidetaan tutkimuksiin ja kardiologisiin toimenpiteisiin tulleita potilaita. Sydänvalvonnassa hoidetaan äkillisesti sairastuneita sydänpotilaita sekä sydänleikattuja potilaita. Sydänosastolla 2 hoidetaan potilaita erilaisten sydänsairauksien ja niihin liittyvien hoitojen vuoksi.

Sydänteholla hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat välitöntä teho- tai heräämöhoitoa leikkauksen tai toimenpiteen jälkeen.

Sydän- ja rintaelinkirurgisella osastolla hoidetaan sydämen, keuhkojen ja rintakehän alueen sairauksia ja tapaturmia. Sydän- ja rintaelinkirurginen osasto on nimeltään sydänosasto 3.

Sydänsairaalassa on yhteensä 100 vuodepaikkaa.

Vierailu Sydänsairaalan osastoilla

Lähes kaikilla Sydänsairaalan osastoilla vierailuajat ovat vapaat. Läheisten toivotaan kuitenkin tapaavan potilasta iltapäivän tai illan aikana, koska hoidot ja tutkimukset ajoittuvat aamu- ja keskipäivälle.

Teho- ja heräämöhoidossa olevat potilaat tarvitsevat runsaasti lepoa ja rauhaa toipuakseen. Vierailut sovitaan ennalta henkilökunnan kanssa.

Vastuuhenkilöt

Kardiologian toimintojohtaja Erkki Ilveskoski
Tehohoidon ja anestesian palvelujohtaja, ylilääkäri Timo Porkkala