Gastroenterologian poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme gastroenterologian poliklinikalla potilaita, joilla on erilaisia vatsaelinoireita ja -sairauksia. Tyypillisimpiä ovat vatsakivut, ummetus, pitkittynyt ripuli ja veriulosteet sekä sappi-, tyrä- ja peräpukamavaivat. Lisäksi tutkimme ja hoidamme erilaisia suolisto- ja vatsanalueen syöpiä.

Potilaat tulevat poliklinikalle hoitoon pääsääntöisesti terveyskeskus- tai yksityislääkäreiden lähetteellä. Ensiavusta ohjautuu potilaita päivystyksellisiin tähystystoimenpiteisiin. Lisäksi vuodeosastolta ohjataan potilaita suunnitellusti tähystystoimenpiteisiin.

Vastaanotolle voi tulla läheisen tai omaisen kanssa.Tähystyksen ajan läheinen voi olla odotustilassa.

Itseilmoittautuminen

Gastroenterologian poliklinikalla on ilmoittautumisautomaatti. Ilmoittaudu näyttämällä kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodia automaattiin. Automaatti tulostaa käyntinumeron ja odotustilan numeron. Seuraa odotustilassa olevaa infotaulua. Infotauluun tulee näkyviin vastaanottohuoneen numero ja käyntinumerosi, jolla sinut kutsutaan vastaanotolle.

Tilat ja henkilökunta

Gastroenterologian poliklinikalla on vastaanottohuoneita ja toimenpidehuoneita, joissa tehdään tähystystutkimuksia. Odotustila on yhteinen kirurgian poliklinikan kanssa.

Poliklinikalla on myös tarkkailuhuone, jossa valmistellaan potilaat toimenpiteisiin, seurataan potilaita toimenpiteiden jälkeen ja annetaan lääketiputuksia.

Poliklinikalla toimii gastroenterologian erikoislääkäri ja gastroenterologiaan erikoistuvia lääkäreitä sekä gastrokirurgi. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, sairaanhoitajia, perushoitajia, gastroenterologian asiantuntijahoitaja ja sihteeri. Tarvittaessa hoitoon osallistuvat erityistyöntekijät kuten fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä ja ravitsemusterapeutti.

Puhelinnumerot

Puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään. Hoitaja tai sihteeri soittaa takaisin mahdollisimman nopeasti.

Vastuuhenkilöt

Apulaisylilääkäri Airi Jussila
Osastonhoitaja Satu Lamberg