Kirurgian poliklinikka

Tutkimme ja hoidamme gastrokirurgian, ortopedian, plastiikkakirurgian, urologian ja yleiskirurgian alojen aikuispotilaita. Potilaat tulevat pääsääntöisesti lähetteellä terveyskeskuksista tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

Polikliinisten tutkimusten jälkeen potilas ohjautuu tarvittaessa toimenpiteeseen tai leikkaukseen, joista suuri osa toteutetaan lyhythoitoisina tai päiväkirurgisina. Osa potilaista palautuu tutkimusten ja hoitoarvioinnin jälkeen lähettävän tahon jatkohoitoon.

Gastrokirurgian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on ylä- ja alavatsavaivoja, muun muassa refluksivaivoja sekä suoliston sairauksia ja toimintaongelmia, sappi- ja tyrävaivoja tai peräpukamavaivoja. Teemme poliklinikalla peräpukamien kumilenkkihoitoja.

Ortopedian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on selkään, lonkkaan, polveen, nilkkaan, jalkaan, jalkaterään tai yläraajaan liittyviä ortopedisia vaivoja. Potilaat käyvät poliklinikalla toimenpidettä edeltävällä esi- tai ensikäynnillä, kontrollikäynnillä tai jälkitarkastuksessa.

Plastiikkakirurgian poliklinikalla potilaat käyvät esikäynnillä, jälkitarkastuksessa tai kontrollikäynnillä.

Urologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on virtsanerityselinten eli munuaisten, virtsateiden ja virtsarakon sairauksia. Teemme poliklinikalla muun muassa eturauhasen ultraäänitutkimuksia, otamme koepaloja, tutkimme virtsankarkailua ja virtsaamisvaikeuksia sekä teemme geelipuudutuksessa virtsarakon tähystyksiä. Poliklinikalla on urologisen sairaanhoitajan vastaanotto viikoittain.

Yleiskirurgian poliklinikalla teemme ihomuutosten ja pattien poistoja paikallispuudutuksessa, tutkimme ja hoidamme alaraajalaskimoiden vajaatoimintaa, suonikohjuja ja laskimoperäisiä säärihaavoja sekä teemme suonikohjujen vaahtoruiskutus- ja laserhoitoja.

Vastaanotolle voi tulla läheisen tai omaisen kanssa.

Tilat ja henkilökunta

Kirurgian poliklinikalla on vastaanottohuoneita ja toimenpidehuoneita. Odotustila on yhteinen. Poliklinikalla on myös tarkkailuhuone, jossa valmistellaan potilaat toimenpiteisiin, seurataan potilaita toimenpiteiden jälkeen ja annetaan lääketiputuksia.

Poliklinikalla toimii gastrokirurgian, ortopedian, plastiikkakirurgian, urologian ja yleiskirurgian erikoislääkäreitä. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, sairaanhoitajia, perushoitajia, uroterapeutti ja sihteeri. Tarvittaessa hoitoon osallistuvat erityistyöntekijät kuten fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä ja ravitsemusterapeutti.

Puhelinnumerot

Puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään. Hoitaja tai sihteeri soittaa sinulle takaisin mahdollisimman nopeasti.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Heikki Mäenpää
Osastonhoitaja Satu Lamberg