Neurologinen kuntoutusosasto

Osastollamme toteutetaan aivoverenkiertohäiriöön sairastuneiden aikuisten moniammatillista intensiivikuntoutusta.

Kuntoutujat tulevat osastollemme pääasiassa Tays Keskussairaalan neurologian osastolta tai lääkärin lähetteellä terveyskeskusten vuodeosastoilta. Kuntoutuksen tavoitteet ja kuntoutusjakson kesto arvioidaan tapauskohtaisesti, yhteistyössä kuntoutujan sekä hänen läheistensä kanssa.

Tilat ja henkilökunta

Moniammatillisen työryhmän muodostavat neurologi, sairaan- ja lähihoitajat, kaksi fysioterapeuttia, toimintaterapeutti, puheterapeutti, neuropsykologi, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä sekä kuntoutusohjaaja. Osastollamme on kymmenen kuntoutuspaikkaa, ja kuntoutusjaksot kestävät useimmiten muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

Vierailut

Vieraat ovat tervetulleita osastollemme arkisin iltapäivän ja illan aikana kello 15–19.30 ja viikonloppuisin kello 9–19.30. Osastomme yhteinen oleskelutila sekä kesäisin viihtyisä sisäpiha ovat kuntoutujien ja heidän läheistensä käytössä. Kaikki arkiset toiminnot ja niiden harjoittelu edistävät kuntoutumista, ja siksi toivomme kuntoutujan läheisten ottavan rohkeasti ja aktiivisesti osaa kuntoutukseen jakson aikana.

Vastuuhenkilöt

Vastuulääkäri Hanna-Maija Kuusisto
Apulaisosastonhoitaja Tarja Harjula