AVH-yksikkö

Neurologinen vuodeosasto

Kuntoutamme osastolla aivoverenkiertohäiriöistä kärsiviä aikuispotilaita. Suurin osa potilaista tulee jatkohoitoon Tays Keskussairaalan aivoverenkiertohäiriöyksiköstä tai akuutin neurologian osastolta sekä yksittäistapauksissa terveyskeskuksen vuodeosastolta.

Hoitojakso kestää keskimäärin kuukauden. Sen jälkeen potilas tai kuntoutuja kotiutuu entiseen kotiinsa mahdollisten kotiapujen turvin tai siirtyy tarvittaessa terveyskeskuksen vuodeosastolle jatkokuntoutukseen ja odottamaan palveluasumispaikkaa.

Tilat ja henkilökunta

Osastolla on kymmenen potilaspaikkaa. Huoneita on kolme kahden hengen huonetta ja yksi neljän hengen huone. Wc- ja suihkutilat ovat käytävällä.

Kuntoutujat ruokailevat osastolla erikseen heille varatussa ruokailutilassa, jossa on lisäksi nojatuoleja ja vapaa-aikaa varten tarkoitettuja pelejä. Samassa tilassa järjestetään useimmiten kuntoutusjakson aikana kuntoutuspalaveri, johon kutsutaan kuntoutujan ja läheisten lisäksi kunnan jatkokuntoutuksesta vastaavat tahot.

Osastolla on lisäksi tv-nurkkaus, joka on nojatuoleineen kuntoutujien ja heidän omaistensa käytössä.

Kuntoutusosastolla työskentelee kaksi sairaanhoitajaa vuorossa, kaksi fysioterapeuttia, toimintaterapeutti, puheterapeutti, neuropsykologi, sosiaalityöntekijä sekä neurologi. Tarvittaessa on saatavilla kaikki Valkeakosken sairaalassa tarjolla olevat tutkimukset sekä erikoislääkäri- ja muut konsultaatiot.

Vierailut

Osastolla ei ole virallista vierailuaikaa, mutta toivomme vierailujen tapahtuvan iltapäivän ja illan aikana.

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Teija Kulkas
Osastonhoitaja Merja Kaikkonen