Unipoliklinikka

Unipoliklinikalla hoidamme unenaikaisia hengityshäiriöitä, tyypillisesti uniapneaa. Poliklinikalla tehdään myös unirekisteröintejä. Potilas kuulee unirekisteröinnin tulokset lääkärin vastaanotolla.

Potilaat tulevat poliklinikalle hoitoon terveyskeskus- tai yksityislääkäreiden lähetteillä. Myös Tays Keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalta ja osastolta lähetetään potilaita jatkohoitoon Tays Valkeakoskelle.

Tilat ja henkilökunta

Unipoliklinikan odotustila on 2. kerroksessa.

Poliklinikalla toimii erikoislääkäreitä ja erikoistuvia lääkäreitä. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu osastonhoitaja, sairaanhoitaja, unihoitajia, audionomi ja sihteeri.

Tarvikejakelu

Tarvikejakelun aukioloajat ovat maanantaisin kello 13–15 ja perjantaisin kello 10–12. Tarvikejakelu on tarkoitettu maskien, ilmaletkujen ja suodattimien uusimiseen kerran vuodessa. Tarvikejakelun aikana voi uusia rikkinäisiä kostuttimen osia (esim. vesisäiliö). Tarvikejakelun aikana ei tehdä laitevaihtoja eikä paineensäätöjä. Yhteydenotot puhelimitse unihoitajaan, mikäli hoitolaite on rikkoutunut tai tarvitaan hoidollisia neuvoja.

Soittoaika

Unihoitajan soittoaika on arkisin kello 7.30–14.00, puhelin 03 311 67249. Puhelu ohjautuu vastaajaan. Toimi nauhotteen ohjeiden mukaan, soitamme sinulle takaisin.

Vastuuhenkilöt

Osastonhoitaja Satu Lamberg