Tekonivelsaairaala Coxa Niveltie 4

Tekonivelsairaala Coxa

Olemme Suomen ainoa, puhtaasti tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, joka työllistää noin 300 alan huippuosaajaa. Coxan potilasturvallisuus on kansainvälisesti tarkasteltuna alansa huippuluokkaa.

Tekonivelsairaala Coxan tärkeimpänä tavoitteena on tarjota potilaille parasta mahdollista hoitoa ja palauttaa heidät yhä nopeammin takaisin toimintakykyiseen arkeen. Yksilöllisen, tutkitun ja erittäin korkealaatuisen hoidon ansiosta voimme tarjota heille uuden mahdollisuuden liikkumisen iloon.

Huippuyksikön maine on tuonut mukanaan myös lisää vastuuta, sillä Coxaan keskitetään Suomessa yhä enemmän kaikkein vaikeimpia tekonivelleikkauksia. Tekonivelten uusintaleikkauksissa, joihin vaaditaan kirurgeilta erityisosaamista ja laajaa kokemusta, Coxa on valtakunnallisesti johtava sairaala. Erikoisosaamisalueitamme ovat myös kasvain- ja infektiopotilaiden hoito.

Suoraan Coxaan lähetteellä kaikkialta Suomesta

Vuoden 2014 alusta potilaalla on ollut oikeus valita vapaasti hoitopaikkansa kaikkien Suomen erikoissairaanhoidon julkisten yksiköiden joukosta. Coxan potilaaksi voi hakeutua laillistetun lääkärin lähetteellä, jossa on maininta potilaan vapaasta hoitopaikan valinnasta.

Valinnanvapauden perusteella Coxan valinneelle potilaalle hoito maksaa saman verran kuin oman kotikunnan lähisairaalassa. Itse leikkauksesta ei aiheudu potilaalle lisäkustannuksia.

Kela korvaa matkakustannuksia potilaan kotikuntaa lähimpänä olevaan yliopistosairaalaan. Valinnanvapaus koskee myös tekonivelleikkausten jälkeistä seurantaa ja uusintaleikkauksia.

Vastuuhenkilöt

Toimitusjohtaja Kristiina Michelsson
Talousjohtaja Sami Ahlström
Johtava ylilääkäri Teemu Moilanen
Hoitotyön johtaja Minna-Riikka Rantala