Coxan vuodeosasto

Vastaamme tekonivelleikkauksen jälkeisestä osastohoidosta ja kuntoutuksesta. Päivystystapauksissa tekonivelkirurgiset potilaat tulevat vuodeosastolle odottamaan leikkausta.

Potilas siirretään leikkauksen jälkeen leikkaussalista valvomoon toipumaan. Tämän jälkeen hänen hoitonsa jatkuu vuodeosastolla.

Ensileikkauspotilaat kuntoutuvat osastolla 2–3 päivää, minkä jälkeen he joko kotiutuvat tai siirtyvät jatkohoitoon. Jatkohoitopaikka määräytyy kotikunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Jälkitarkastus on Coxan poliklinikalla 2–3 kuukautta leikkauksesta.

Tilat

Valvomo sekä vuodeosastot 1 ja 2 sijaitsevat Coxan 2. kerroksessa. Vuodeosastolla on 37 potilashuonetta ja potilaspaikkoja yhteensä 70.

Valtaosa huoneista on kahden hengen huoneita, joissa wc- ja suihkutilat jaetaan kahden huoneen kesken. Yhden hengen huoneissa sekä eristyshuoneissa on oma wc ja suihku.

Vuodeosastolla on potilaiden ja omaisten käyttöön seurustelutila kahvi- ja välipala-automaatteineen. Tilaa käytetään myös ohjaustilana.

Henkilökunta

Vuodeosaston sairaanhoitajat huolehtivat vastuullaan olevien potilaiden voinnin tarkkailusta ja hoitotoimista sekä avustavat päivittäisissä toimissa. Lääkäri kiertää vuodeosastolla päivittäin. Fysioterapeuteilta potilaat saavat ohjausta kuntoutumisvaiheen liikeharjoituksiin sekä opastusta kotona pärjäämiseen ja kuntoutumiseen.

Vierailut

Coxassa voi vierailla vapaasti joka päivä kello 20:een asti. Aamupäivät ovat kuitenkin vilkkainta hoitotoimien aikaa ja silloin osastolla on myös lääkärin kierto.

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri (ortopedia) Pekka Ala-Mononen
Osastonhoitaja Mari Helenius