Julkaistu 9.6.2021

TtT Katja Luojus Tays Tutkimuspalveluiden vastuualuejohtajaksi

Katja Luojus Tutkimuspalvelut

Tays Tutkimuspalveluiden päätoimiseksi vastuualuejohtajaksi on valittu Taysin koulutuspäällikkö, TtT Katja Luojus. Tehtävä on määräaikainen tämän vuoden loppuun. Nykyinen vastuualuejohtaja, Tampereen Biopankin johtaja Johanna Mäkelä siirtyy Suomen biopankkien osuuskunnan tutkimus- ja palvelujohtajaksi 14. kesäkuuta alkaen. Uuden biopankin johtajan haku on parhaillaan käynnissä.

Katja Luojus toteaa, että Johanna Mäkelän aikana tutkimuspalveluiden toiminta ja palvelut on jo saatu hyvälle tolalle. Itse hän haluaa sparrata ja valmentaa tutkimuspalveluita vielä entistäkin palvelempaan suuntaan.

– Myös tukipalveluissa pitää toimia asiakaspalvelun periaatteiden mukaisesti, Luojus pohtii.
– Koskaan ei pitäisi sanoa asiakkaalle ei, vaan etsiä ratkaisuvaihtoehtoja niissä rajoissa kuin se on mahdollista. Yhdessä asiakkaankin kanssa voidaan pohtia, millainen ratkaisu olisi mahdollinen, vaikka aina ei voida toimia sillä tavalla, kuin asiakas toivoo.

Pitkään osaamisen kehittämisyksikköä johtanut Luojus pitää uutta pestiään win-win -tilanteena: hänellä on annettavaa tutkimuspalveluihin ja samalla myös oma näkökulma ja osaaminen laajenee.

– Itse asiassa tässä on hauska jatkumo, koska olen ollut opetusylihoitajana tutkimuspalveluiden kaukaisessa edeltäjässä tutkimusyksikössä 2000-luvun alussa, Luojus paljastaa.
– Tuttuja työntekijöitä on edelleen paljon, ja heidän pariinsa on mukava palata.