Julkaistu 14.10.2020

Tutkimustietojärjestelmä TUNICRIS on avattu yliopiston ja PSHP:n sisäiseen käyttöön

Uusi tutkimustietojärjestelmä TUNICRIS on nyt avattu Tampereen yliopiston ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin sisäiseen käyttöön osoitteessa https://cris.tuni.fi. Tietojen siirto vanhoista järjestelmistä jatkuu vielä seuraavien viikkojen aikana. Järjestelmään pääsee kuitenkin jo kirjautumaan ja omia tietoja voi päivittää. Myös uusia julkaisutietoja voi tallentaa järjestelmään.

Jos julkaisusi on jo tallennettu Julkiin, älä tallenna samaa julkaisua uudestaan TUNICRISiin. Tampereen yliopiston kirjasto siirtää vanhoihin järjestelmiin tallennetut julkaisut puolestasi. Jos sama julkaisu on tallennettu useaan järjestelmään, julkaisu saattaa esiintyä TUNICRISissä duplikaattina. Kirjasto yhdistää myös duplikaatit puolestasi, eikä niistä tarvitse ilmoittaa erikseen.

TUNICRISin sisältö ja puuttuvien tietojen täydentäminen

Viikoilla 42-44:

  • Kirjasto täydentää ja korjaa Julkista siirrettyjä julkaisutietoja.

  • Kirjasto yhdistää järjestelmien väliset duplikaatit.

Kirjasto tiedottaa, kun kaikki tiedot on siirretty vanhoista järjestelmistä. Aiemmasta tiedotteesta poiketen omia tietoja ei kannata vielä verrata vanhan järjestelmän tietoihin, koska siirto ja duplikaattien yhdistäminen jatkuu edelleen.

Suositeltavaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla

  • Aseta TUNICRIS-profiilisi julkiseksi, jotta se näkyy julkisessa tutkimusportaalissa.

  • Yhdistä ORCID-tunniste TUNICRIS-profiiliisi.

  • Katso tarkemmat ohjeet kirjaston CRIS-oppaasta.

Tutkimusportaali avataan julkiseen käyttöön myöhemmin tänä vuonna

TUNICRISin tutkimusportaali (https://researchportal.tuni.fi) avataan julkiseen käyttöön myöhemmin tänä vuonna. Tutkimusportaalin voi tutustua käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka on julkaistu tämän saman uutisen intranetversiossa.

Ohjeistukset, koulutukset ja tiedotteet

Tampereen yliopiston kirjasto järjestää syksyn aikana useita TUNICRIS-esittelyitä ja koulutustilaisuuksia. Katso tarkemmat tiedot CRIS-oppaasta. Oppaaseen päivitetään myös tiedot tietojen siirroista ja aikatauluista.

Kysymyksiä voi lähettää osoitteella cris.tau@tuni.fi. Taysin TUNICRIS-yhteyshenkilö on Pirjp Heikkilä tutkimuspalveluista.