Kehys-hankkeen tapahtumat
Tehrään tästä ny numeroo! Tulevaisuuden sote-TKI-ekosysteemi Pirkanmaalla -webinaari 8.9.2021
Tilat, tavat ja kulttuuri - tutkiva ja kehittävä peruspalveluiden yhteisö Pirkanmaalla -verkkoseminaari 20.4.2021
Kestääkö hyvinvointi - vaikuttavia digipalveluita inhimillisesti? -webinaari 9.9.2020.
Seminaari: Maailman parhaat hyvinvointi- ja sote-alan palvelut - keinona yhteistyö uudenlaisessa hyvinvointikeskuksessa 20.2.2020
Kehys-työpajat syyskausi 2019 ja talvi 2020
Päihdekuntouksen infotilaisuus 1.10.2019
Johtajuussymposium 11.9.2019
Tehrään tästä ny numeroo!
Tulevaisuuden sote-TKI-ekosysteemi Pirkanmaalla
-webinaari 8.9. Tampereen yliopiston Johtajuussymposiumin yhteydessä
Miten sosiaali- ja terveysalaa voitaisiin kehittää organisaatiorajat ylittävällä TKI-yhteistyöllä? Kehys-hankkeen päätösseminaarissa esitellään hankkeessa kehitettyjä toimintamalleja: minkälaista yhteiskehittämistä Pirkanmaalle tulisi rakentaa ja miten sitä tulisi johtaa, jotta ekosysteemi on vaikuttava ja parantaa pirkanmaalaisten hyvinvointia arjessa sekä alueen elinvoimaa.
Hankkeen saavutusten esittelyn lisäksi Kehys-hanke haastaa tilaisuudessa pirkanmaalaiset sote-TKIO-toimijat ottamaan ekosysteemin rakentamisen haltuunsa ja jatkamaan laajaa kehittämisyhteistyötä myös tulevaisuudessa. Tervetuloa – kehitetään yhdessä!
Webinaarissa dosentti, yleislääketieteen erikoislääkäri Ilkka Kunnamo puhuu sote-alan tki-ekosysteemikehittämisestä nyt ja tulevaisuudessa.
Yleislääketieteen dosentti Ilkka Kunnamo toimii Kustannus Oy Duodecimissa kehitysjohtajana. Terveyskeskuslääkärinä Karstulassa hän on toiminut jo 36 vuotta.
Hän osallistuu monien sähköisten palvelujen toiminnan ja sisältöjen kehittämiseen. Niistä väestön terveystietoja analysoiva ja hoidosta hyötyviä esiin poimiva Terveyshyötyarvio on uusin ja sote-palvelujen kannalta tärkein.
Paneelissa keskusteluun ja tulevaisuuden visiointiin otetaan mukaan pirkanmaalaisten sote-toimijoiden johtajia.
Paneelikeskustelussa ovat mukana tämänhetkisen tiedon mukaan:
-
Mari Walls, rehtori, Tampereen yliopisto
-
Tapio Kujala, toimitusjohtaja, rehtori, Tampereen ammattikorkeakoulu
-
Matti Eskola, toimitusjohtaja, Tays Kehitysyhtiö oy
-
Anna-Kaisa Ikonen, pormestari, Tampereen kaupunki
-
Tuukka Salkoaho, kehittämispäällikkö, Pirkanmaan hyvinvointialue
Ilmoittaudu ennakkoon!
Webinaarin toivotaan ennakkoilmoittautumisia 1.9. mennessä. Ilmoittautumislomakkeessa on mahdollisuus esittää näkemyksiä siitä, miten pirkanmaalaista sote-tki-ekosysteemiä pitäisi rakentaa. Näitä näkökulmia käytetään evästyksenä webinaarin suunnittelussa.
Samalla on voi myös ilmoittautua mukaan pirkanmaalaisen sote-tki-yhteiskehittämisverkoston sähköpostilistalle: Ilmoittautumislomake
Webinaariin voi osallistua myös ilmoittautumatta eivätkä ilmoittautumiset ole sitovia. Lähetämme ilmoittautuneille muistutusviestin osallistumisesta sekä tapahtuman jälkeen palautekyselyn.
Webinaari on osa Tampereen yliopiston Johtajuussymposiumin ohjelmaa ja sijoittuu tapahtumassa tiedon ja turvallisuuden teemakanavalle. Johtajuussymposium järjestetään ensi syksynä kymmenettä kertaa. Johtamisen ja talouden tiedekunnan hengen mukaisesti keskustelua käydään yli tieteiden ja toimialojen rajojen erilaisissa webinaareissa.
Lue lisää tilaisuudesta: Johtajuussymposiumin verkkosivut ja Kehys-hankkeen verkkosivut
Tilat, tavat ja kulttuuri - tutkiva ja kehittävä peruspalveluiden yhteisö Pirkanmaalla -verkkoseminaari 20.4.2021
Kehys - Kehitämme yhdessä! -hanke järjestää tiistaina 20.4. seminaarin, jonka teemana on hyvinvointirakentaminen ja tilat sote-palveluiden kehittämisen alustana. Seminaari on jatkoa vuoden 2020 helmikuussa järjestetylle Maailman parhaat hyvinvointi- ja sote-alan palvelut - keinona yhteistyö uudenlaisessa hyvinvointikeskuksessa -seminaarille, jossa kansainväliset puhujat siivittivät pohdintaa hyvinvointikeskusten asiakasrajapinnoista ja yhteiskehittämisen toimintamalleista.
Tänä vuonna pohdimme sote-keskusta uuden tiedon tuottajana tutkimuksen, innovaatioiden, koulutuksen ja kehittämisen näkökulmista. Keskitymme erityisesti fyysisten ja digitaalisten alustojen merkitykseen toiminnan tukena – tule jakamaan kokemuksesi ja näkemyksesi!
Osallistumislinkki:
tuni.zoom.us/j/69363372443?pwd=MkwwMHJDR21PdWR0bDA5MkRoelJiQT09
Meeting ID: 693 6337 2443
Passcode: 740085
(Lähetetty myös sähköpostilla ilmoittautuneille)
Seminaarin ohjelma
Päivitetty 15.4.2021
10.00 Avaussanat ja yliopistollisen sote-keskuksen kuulumiset
Ulriika Leponiemi, projektitutkija, Tampereen yliopisto, Sanna Sianoja, toimitusjohtaja, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, ja Taru Kuosmanen, johtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut, Tampereen kaupunki, tervehtivät seminaaria
10.15 Yliopistollinen sote-keskus tutkimuksen yhteistyöalustana Pirkanmaalla
Juha Teperi, vararehtori, Tampereen yliopisto
10.30 Living Lab 2.0 - Kehys sote-palvelujen tuottamisessa, kehittämisessä ja tutkimisessa
Tarja Heinonen, kehittämispäällikkö, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Lasse Rautniemi, projektipäällikkö,Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopisto
10.45 Yliopistollisen sote-keskuksen tarve - Kaupungin tarkastuslautakunnan toteuttaman kyselyn tulokset
Annika Paavola, kaupunkitarkastaja, Tampereen kaupunki
11–11.30 Tauko
Työpaja: Yliopistollinen sote-keskus tutkimus-, kehitys-, innovaatio- ja oppimisalustana
Inspiraatioalustukset
11.30 Miten digitaalinen sote-palvelutoiminta kehittyy, miten se muokkaa tiloja?
Kaija Puura, ylilääkäri ja professori, Tampereen yliopistollinen sairaala ja Tampereen yliopisto
11.40 Tilanäkyjä asiakasmatkan varrelta – muistinvirkistys vuoden 2020 seminaarista
Mervi Huhtelin, asiakkuuspäällikkö, ja Suvi Nenonen, asiantuntija, työ- ja oppimisympäristöt, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
11.50 Ryhmätyöskentely Mural-työkalulla
Salla Hanhinen, assistentti, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
12.15 Tauko
12.30 Asiantuntijapaneeli: mitä kaikkea ryhmätyön tuloksilla voidaankaan tehdä?
-
Maria Ahokas, arkkitehti, Helamaa & Heiskanen Oy
-
Minna Koskimäki, tutkimuskoordinaattori, Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto
-
Rami Nurmi, tietohallintopäällikkö, Tampereen kaupunki
-
Aleksi Konttinen, opiskelija, TAMK
13.15 Mitä sote-ala voi oppia vähittäiskaupan muutoksesta?
Timo Mäki-Ullakko, toimitusjohtaja, Pirkanmaan Osuuskauppa
13.30 Tilaisuuden päätös
Kutsu on avoin ja sitä voi jakaa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton. Kehys-hankkeen sivut ovat osoitteessa tays.fi/kehys
Seminaarin toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Tampereen kaupunki, Tampereen korkeakoulusäätiö, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Pikassos Oy ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).
Kutsu on avoin ja sitä voi jakaa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton.
Seminaarin toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Tampereen kaupunki, Tampereen korkeakoulusäätiö, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Pikassos Oy ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).
Kestääkö hyvinvointi - vaikuttavia digipalveluita inhimillisesti? -webinaari 9.9.2020
Sosiaali- ja terveyspalveluissa on jo pidemmän aikaa etsitty ratkaisua yhteiskunnan rakenteelliseen ongelmaan: miten kasvavaan palvelutarpeeseen kyettäisiin vastaamaan käytössä olevilla niukoilla resursseilla. Digitalisaatio ja sen tarjoamat mahdollisuudet nähdään tähän yhtenä keskeisenä vastauksena ja koronapandemia osaltaan pakotti vauhdittamaan digiloikkaa myös sote-alalla.
Kehys-hankkeen webinaarissa 9.9. pohditaan, miten sote-palvelut voisivat valjastaa digitalisaation täysimääräisesti käyttöönsä uudistumisessaan. Miten erilaisten digitaalisten palveluiden kautta voidaan tarjota palveluja lähellä ihmisen arkea? Millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa moniammatilliseen asiantuntijapalveluun niin, että asiakkaan yksilölliset tarpeet otetaan huomioon? Voidaanko teknologiaa hyödyntää siten, että palveluita tarjotaan inhimillisesti ja vaikuttavasti?
Webinaarin ohjelma
10.30 Kehys-hankkeen avaussanat
10.45 Futuristi Perttu Pölösen puheenvuoro
11.20 Terveystieteiden tenure track -tutkija, dosentti Liina-Kaisa Tynkkysen puheenvuoro
11.45 Kehys – Kehitämme yhdessä: Vaikuttavia digipalveluita inhimillisesti?
12.00 Tilaisuuden päätös
Webinaari on osa Tampereen yliopiston Johtajuussymposiumin ohjelmaa. Johtajuussymposium järjestetään ensi syksynä jo yhdeksännen kerran, tänä vuonna poikkeuksellisesti verkkotilaisuutena. Johtamisen ja talouden tiedekunnan hengen mukaisesti keskustelua käydään yli tieteiden ja toimialojen rajojen erilaisissa webinaareissa. Koko tilaisuuden teemana on tänä vuonna: ”Kestävä kehitys - sanoista tekoihin”.
Webinaarin linkki julkaistaan Johtajuussymposiumin ja Kehys-hankkeen sivuilla.
Johtajuussymposiumin verkkosivut
Ilmoittaudu ja kerro toiveesi ennakkoon
Webinaarin toivotaan ennakkoilmoittautumisia 2.9. mennessä. Ilmoittautumislomakkeessa on mahdollisuus esittää toiveita tilaisuuden sisällölle ja kertoa näkemyksiään digitalisaation vaikutuksista sote-alalla. Ilmoittautumisissa esille nousseet odotukset ja näkökulmat otetaan huomioon tilaisuuden toteuttamisessa. Samalla on voi myös ilmoittautua mukaan pirkanmaalaisen sote-tki-yhteiskehittämisverkoston sähköpostilistalle.
Webinaariin voi osallistua myös ilmoittautumatta. Ilmoittautuminen ei ole sitova.
Webinaarin puhujat
Perttu Pölönen on keksijä, kirjailija ja säveltäjä. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun ja opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singularity University -ajatushautomossa NASAn tutkimuskeskuksessa.
Vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Pertun esikoiskirja Tulevaisuuden lukujärjestys julkaistiin tammikuussa 2020.
Liina-Kaisa Tynkkynen
Tenure track -tutkija (Assistant Professor), dosentti Liina-Kaisa Tynkkynen on mukana Sustainable Welfare Systems -tutkimusohjelmassa, joka sijoittuu Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa terveystieteiden alalle.
Tilaisuuden järjestää yhdessä Tampereen yliopiston kanssa "Vaikuttava sosiaali- ja terveysalan TKI-ympäristö KEHYS – Kehitämme yhdessä!" -hanke. Hankkeessa vastataan maakunnassa tunnistettuihin sote TKI -toiminnan ja palvelujen kehittämisen haasteisiin. Tavoitteena on rakentaa malli, jonka avulla ekosysteemin toimijoiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen kytketään systemaattisesti sote-palveluihin niin, että TKI-toiminta lähtee asiakkaan tarpeista ja johtaa arvoa asiakkaalle tuottaviin palveluihin. Hankkeen päätoteuttajana toimii Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP). Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).
Seminaari:
Maailman parhaat hyvinvointi- ja sote-alan palvelut - keinona yhteistyö uudenlaisessa hyvinvointikeskuksessa
20.2.2020 klo 10-15 Tampereella
- Miten yhteiskehittäminen voi parantaa sote-palveluiden saatavuutta ja vaikuttavuutta?
- Miten yhteiset toiminta-alustat voivat edistää tutkimusta, kehittämistä ja innovaatiotoimintaa ja uuden oppimista?
- Tulevaisuuden sote-keskus - hyvinvoinnin ja TKI-toiminnan solmukohta?
Kehys-hankkeen seminaarissa tutustutaan kansainvälisiin yhteiskehittämisen ja yhteisalustojen esimerkkeihin ja sovelletaan niitä pirkanmaalaiseen hyvinvointikeskuskonseptiin.
Tampereelle Kaupin kampukselle, Taysin viereen rakennetaan uusi hyvinvointikeskus, joka vastaa tulevaisuudessa 40 000 asukkaan sosiaali- ja terveyspalveluista. Hyvinvointikeskus toimii myös hyvinvointipalveluiden kehittämisen, tutkimuksen, innovaatioiden ja opetuksen alustana Pirkanmaalla.
Teema on ajankohtainen myös tänä vuonna alkavan Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman (2020–2022) vuoksi.
Keynote-puhuja: Laura Arpiainen, sosiaali- ja terveysalan rakentamisen professori, Aalto-yliopisto
Arpiainen on työskennellyt Kanadassa yli 20 vuotta terveysalan rakennusten kehittämisen ja suunnittelun parissa. Hänet valittiin Aalto-yliopiston professoriksi vuonna 2019.
Keynote-puhuja: Jane Clemensen, professori ja kliinisen tutkimuksen johtaja, Centre of Innovative Medical Technologies, Tanska
Clemensenin erityisalaa on osallistava suunnittelu, johon otetaan mukaan kaikki sidosryhmät potilaista ja lääkäreistä johtoon ja kumppaniyrityksiin. Clemensen on ollut tuomassa tätä IT-maailmasta tuttua suunnittelumallia terveydenhoitoalalle.
Keynote-puheenvuorot kuullaan englanniksi.
Seminaarin ohjelma
10.00 Kehys - Opening words – Sari Mäkinen
10.10 The Future Health and Social Services Centres programme – Jaakko Herrala
10.30 Physical platform: Laura Arpiainen: ‘New Solutions for Community Health’
11.15 Break
11.20 Digital platform - Jane Clemensen: 'How to change clinical practice: Participatory design and technology as leverage for organisational changes'
12.05 Closing words of the first session – Suvi Nenonen
12.15 Pikkusuolaista ja kahvia
13.00 Kehys – Kaupin hyvinvointikeskus, tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus – Anniina Tirronen
13.20 Synergiarakennusten kokemuksia – Suvi Nenonen ja Mervi Huhtelin
13.40 Ryhmätyö tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskuksen konseptista – Suvi Nenonen
14.30 Ryhmätöiden purkutilaisuus ja tilaisuuden yhteenveto – Suvi Nenonen
15.00 Tilaisuus päättyy
Seminaari on tarkoitettu kaikille hyvinvoinnin kehittämisestä, TKI-toiminnasta, alustakehittämisestä ja hyvinvointirakentamisesta kiinnostuneille.
Seminaari pidetään Tampereen yliopiston Arvo-rakennuksen Keltaisessa salissa. Arvo sijaitsee Kaupin kampuksella osoitteessa Arvo Ylpön katu 34.
Kehys-hankkeessa vahvistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon tutkimus-, kehitys- ja innovaatioympäristöä Pirkanmaalla ja vaikutetaan myös käytännön hoitotyöhön. Hankkeen osapuolina ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Tampereen kaupunki, Tampereen korkeakoulusäätiö, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Pikassos Oy ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).
Kehys-työpajat syyskausi 2019 ja talvi 2020
Suuntiman mukaisten asiakkuuspolkujen kehittäminen ja käyttöönotto
Neljän työpajan aikana mietitään, mitä alueelliset asiakkuuspolut tarkoittavat kussakin hankekunnassa tai yhteistoiminta-alueella ja mitä uusia palveluja eri asiakkuuksille tarvitaan. Lisäksi ideoidaan ja kehitetään uusia palveluja. Pajasarjan aikana tehdään kehittämisyhteistyötä yritysten kanssa. Neljän pajan sarja on suunnattu hankekunnille ja niissä toimiville yhteistyötahoille.
Päihdepalveluketjun työpajamateriaalit - jos tarvitset tiedostoja, laita pyyntö osoitteeseen anna-mari.martikainen@pshp.fi
Ennakkotehtävien yhteenvetoa – Kuntien päihdepalvelujen nykytilaa (pdf)
Päihdehoitoketju ja suuntima (pdf)
Yleisesittely ja päihdeprosessi (pdf)
Työpajat:
28.8.2019 paja 1, kaikkien hankekuntien yhteinen
3.9.2019 paja 2 Virrat - Ruovesi -yhteistoiminta-alue
5.9.2019 paja 2 Mänttä-Vilppula
6.9.2019 paja 2 Pirkkala - Vesilahti -yhteistoiminta-alue
10.9.2019 paja 2 Tampere
12.9.2019 paja 2 Sastamala
17.9.2019 paja 2 Akaa - Urjala yhteistoiminta-alue
9.10.2019 paja 3, kaikkien hankekuntien yhteinen
- Kuntien päihdetyöpajojen yhteenvetoa (pdf)
- Päihdetyöpaja 3 (pdf)
- Yrityspajan ideoiden yhteenveto 1.10.2019
26.11.2019 paja 4 Sastamala
27.11.2019 paja 4 Mänttä-Vilppula
29.11.2019 paja 4 Pirkkala - Vesilahti -yhteistoiminta-alue
3.12.2019 paja 4 Tampere
4.12.2019 paja 4 Virrat - Ruovesi -yhteistoiminta-alue
5.12.2019 paja 4 Akaa - Urjala -yhteistoiminta-alue
Aikuisten tyypin 2 diabeteksen ehkäisyn ja hoidon hoitoketju
Materiaaleja 23.10. - jos tarvitset tiedostoja, laita pyyntö osoitteeseen anna-mari.martikainen@pshp.fi
Kehys-hankkeen yleisesittely (pdf)
Alkukartoitus (pdf)
Aikuisten tyypin 2 diabeteksen ehkäisyn ja hoidon hoitoketju (pdf)
Työpajaprosessit (pdf)
Katsaus diabeteksen hoidon ja ennaltaehkäisyn kehityshankkeisiin (pdf)
Työpajat
23.10.2019 paja 1, kaikkien hankekuntien yhteinen
30.10.2019 paja 2 Mänttä-Vilppula
31.10.2019 paja 2 Pirkkala - Vesilahti -yhteistoiminta-alue
5.11.2019 paja 2 Tampere
8.11.2019 paja 2 Sastamala
12.11.2019 paja 2 Akaa - Urjala -yhteistoiminta-alue
13.11.2019 paja 2 Nokia
8.1.2020 paja 3, kaikkien hankekuntien yhteinen
4.2.2020 paja 4 Sastamala
5.2.2020 paja 4 Akaa - Urjala -yhteistoiminta-alue
10.2.2020 paja 4 Nokia
11.2.2020 paja 4 Pirkkala - Vesilahti -yhteistoiminta-alue
12.2.2020 paja 4 Mänttä-Vilppula
13.2.2020 paja 4 Tampere
Diabeteksen omahoitosovellukset (pdf) - jos tarvitset tiedostoa, laita pyyntö osoitteeseen anna-mari.martikainen@pshp.fi.
Päihdekuntoutuksen kehittämiseen keskittyvä informaatio- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.10.2019
Tilaisuus liittyi käynnissä olevaan KEHYS-hankkeeseen, jonka tavoitteena on kehittää SOTE-alan palveluketjuja sekä Tampereen kaupungin julkaisemaan ”Tietopyyntöön päihdehoidon palvelujen hankinnasta” (Tietopyyntö Hilmassa).
Tilaisuuden esitykset - jos tarvitset tiedostoja, laita pyyntö osoitteeseen anna-mari.martikainen@pshp.fi
Tilaisuuden avaus (pdf), Kari Salonen
Kehys-hankkeen yleisesittely (pdf), Jarkko Lumio
Päihdepalvelujen hankinta (pdf), Kristiina Terävä
Yhteenveto kunnissa pidetyistä työpajoista (pdf), Anne Kivimäki
Johtajuussymposium 11.9.2019 Tampereen yliopistolla
Open innovation - Impacts on Society
Jos tarvitset tiedostoja, laita pyyntö osoitteeseen anna-mari.martikainen@pshp.fi.
Keynote: Open Innovation
Tim Minshall, professori, University of Cambridge
Ekosysteemit ja innovointi (pdf)
Matti Eskola, innovaatiojohtaja, Tays Keskussairaala, TKI-keskus
Innovatiivinen johtaminen ja toiminnan uudistaminen
Saana Tyni, siistijä ja toimitusjohtaja, Koti Puhtaaksi Oy (Suomen paras työpaikka 2019)
Kyseessä on symposiumin pääseminaari, jonka teemana ovat innovaatiot tämän päivän yhteiskunnassa. Seminaarin järjestää yhdessä Tampereen yliopiston kanssa "Vaikuttava sosiaali- ja terveysalan TKI-ympäristö KEHYS – Kehitämme yhdessä!" -hanke. Hankkeessa vastataan maakunnassa tunnistettuihin sote-alan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ja palvelujen kehittämisen haasteisiin.
Tavoitteena on rakentaa malli, jonka avulla ekosysteemin toimijoiden tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen kytketään systemaattisesti sote-palveluihin niin, että TKI-toiminta lähtee asiakkaan tarpeista ja johtaa arvoa asiakkaalle tuottaviin palveluihin.
Kehitämme yhdessä – TKI:lla vaikuttavuutta soteen
Jos tarvitset tiedostoja, laita pyyntö osoitteeseen anna-mari.martikainen@pshp.fi.
Muutoksen johtaminen (pdf)
Päivi Nerg, hallintopolitiikan alivaltiosihteeri, Valtiovarainministeriö
Pirkanmaan sotea uudistamassa (pdf)
Taru Kuosmanen, hyvinvoinnin palvelualueen johtaja, Tampereen kaupunki
Kehys-hankeen tietoisku (pdf)
Sari Mäkinen, ylilääkäri, hankejohtaja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Työpaja: Kehitetään yhdessä! sote-alan kehitys- ja innovaatioyhteistyömallia
Yhteenveto:
Syntyykö Pirkanmaan sote-alalle ekosysteemi? - Ei synny, se luodaan!