Luvat, ohjeet, lomakkeet ja julkaisut 

Huom! Tutkimus ja kehittäminen osion sivuja ei enää päivitetä. Tutkimusta koskevat, päivitetyt sivut löytyvät osoitteesta Tutkimus - pirha.fi

Taysissa tehtävä tutkimustoiminta on luvanvaraista, ja tutkimustyötä säädellään monin tavoin. Tähän osioon on koottu keskeiset tutkimuksen aloittamiseen, lupiin ja julkaisuihin liittyvät tiedot.

Tutkimuksen vaiheita on kuvattu Tutkijan polku -sivulla, siihen johon kannattaa tutustua ennen tutkimuksen aloittamista.

Tutkimushankkeelle palkattavalle työntekijälle

Lomakkeet

  • Verkkopalveluita koskevan saavutettavuuslainsäädännön vuoksi kaikkia lomakkeita ei voida julkaista liitetiedostoina Taysin verkkosivuilla, vaan ne ovat saatavilla ainoastaan intranetissa. Jos sinulla ei ole pääsyä Taysin intraan, voit kysyä tarvitsemaasi lomaketta kyseistä asiaa hoitavilta henkilöiltä.

Tiedejulkaisujen rekisteröinti

  • TUNICRIS-tietokantaan tallennetaan Taysin tutkijoiden kaikentyyppiset tiedejulkaisut artikkelit, pääkirjoitukset, kirjeet, oppi- ja väitöskirjat sekä selvitykset.
  • Tutkijat vastaavat itse julkaisujensa kirjaamisesta TUNICRIS-järjestelmään.
  • Tutkijan kannattaa ottaa käyttöön kansainvälinen ORCID-tutkijatunnus. Sen käyttöönotto ja ylläpito onnistuvat helposti TUNICRISn käytön yhteydessä.