Julkaistu 8.10.2020

Tieteellistä tutkimustyötä Taysissa tekevä tutkija: Ilmoittaudu tutkijaksi HR-työpöydällä 12.10. mennessä

Jokaisen Taysin tutkijan on käytävä Taysin intranetin HR-työpöydällä Omat henkilötiedot -osiossa lisäämässä tieto siitä, että tekee tieteellistä tutkimustyötä. Muutos liittyy uuden julkaisutietojärjestelmä TUNICRISin käyttöönottoon ja se on tehdävä 12.10. mennessä tai niin pian kuin mahdollista.

Tiedon lisääminen HR-työpöydällä

Tieto lisätään avaamalla HR-työpöydältä Omat henkilötiedot -kohdasta Henkilötietojen muutos -lomake ja valitsemalla ”Kyllä” kolmen pisteen takaa kohdassa, jossa lukee:

”Teen tieteellistä tutkimustyötä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä. Haluan siirtää tutkijaprofiilini Tampereen korkeakouluyhteisön TUNICRIS-tietojärjestelmään valitsemalla Kyllä -vaihtoehdon.”

Ilmoittamista ei tarvitse toistamiseen tehdä, jos on sen tehnyt esimerkiksi testiryhmän jäsenenä. Tilanteen voi tarkistaa Omat henkilötietoni -näkymässä.

Tutkijan henkilöprofiili siirtyy TUNICRISiin HR-työpöydällä tutkijaksi ilmoittautumisen jälkeen. TUNICRISissä henkilöprofiili tarvitaan, jotta tutkija voidaan liittää julkaisuihinsa.

TUNICRISin käyttöön tarvitaan TUNI-tunnus, jonka tutkija saa Tampereen yliopiston IT-helpdeskiltä PSHP:n sähköpostiinsa, kun henkilöprofiili on siirtynyt TUNICRISiin. Postin mukana on ohje tunnuksen käyttöönottamiseksi. Tunnusta ei kuitenkaan toimiteta uudestaan, jos tutkijalla on se jo ennestään.

Tutkijan, joka ei ole työsuhteessa PSHP:hen eikä hänellä ole PSHP:n sähköpostiosoitetta, henkilöprofiili ei siirry TUNICRISiin eikä hän saa TUNI-tunnusta. Ulkopuolisen tutkijan julkaisuja voidaan kuitenkin importoida kansainvälisistä tietokannoista tai tallentaa manuaalisesti muiden toimesta. Ulkopuolinen tutkija ei pääse järjestelmään itse.

Lisätietoa Kyllä-vaihtoehdosta ja sen muuttamisesta

Kyllä-vaihtoehdon voi poistaa HR-työpöydällä. Tutkijaprofiili ei kuitenkaan poistu heti, vaan viiveellä. Kyllä-vaihtoehdon poistaneen julkaisut eivät häviä TUNICRISistä. Kyllä-vaihtoehdon voi palauttaa ja silloin voi jatkaa itse julkaisujen kirjaamista. 

Vastaan mielelläni kysymyksiin

Pirjo Heikkilä

Suunnittelija
Tays Tutkimuspalvelut
03 311 66105