Julkaistu 12.9.2022

Sigrid Juséliuksen Säätiön apurahahaut avautuvat − uusi kategoria varttuneille kliinisille tutkijoille

Sigrid Juséliuksen Säätiöllä on syksyllä tulossa lääketieteen tutkijoille useita apurahahakuja. Uutena mukana on nelivuotinen varttuneen kliinisen tutkijan toimi.

Säätiö tukee huipputason lääketieteellistä tutkimusta Suomessa. Apurahoilla luodaan mahdollisuuksia korkealuokkaiselle lääketieteelliselle tutkimustyölle ja tuetaan tutkijoiden urakehitystä.

Ensimmäisessä haussa 15.9.−15.10.2022 ovat mukana seuraavat apurahakategoriat:

 • Varttuneen kliinisen tutkijan toimet ovat nelivuotisia apurahoja, jotka on tarkoitettu väitelleille lääkäreille tai lääketieteen tutkijoille, jotka käyttävät 30–50 prosenttia työajastaan tutkimustyöhön.
   
 • Varttuneen tutkijan toimet on tarkoitettu dosenteille tai vastaavan pätevyyden saavuttaneille itsenäisille lääketieteen tutkijoille, joilla ei ole haetulle ajanjaksolle omaa tutkijan virkaa tai työsuhdetta. Apuraha on suuruudeltaan korkeintaan 700 000 euroa neljälle vuodelle.
   
 • Rahoitus lääketieteellisen symposiumin järjestämiseksi. Hakemusten perusteella valitaan kesäkuussa 2024 järjestettävälle kansainväliselle symposiumille tieteellisestä ohjelmasta vastaava henkilö tai järjestelytoimikunta.
   
 • Fellowship -apurahaa voivat hakea väitelleet tutkijat ulkomailla tehtävään lääketieteelliseen tutkimustyöhön (1−2 vuotta).
   
 • Senior Fellowship -apurahaa voivat hakea senioritasoiset tutkijat ulkomailla tehtävään lääketieteelliseen tutkimustyöhön (6−12 kk).

Marraskuussa ovat lisäksi hakuvuorossa  Sigrid Juséliuksen Säätiön 1−3-vuotiset, tutkimusryhmille tarkoitetut apurahat sekä Visiting professor -apuraha vieraileville tutkijoille.

Lisätietoja ja hakuohjeet: https://www.sigridjuselius.fi/haettavat-apurahat/