Julkaistu 25.10.2021

Syöpäseminaarissa 1.11. Alfonso Urbanucci puhuu eturauhassyövän hoidosta

Tervetuloa seuraavaan syöpäseminaariin maanantaina 1.11. klo 11–12. Seminaarin kieli on englanti ja se toteutetaan verkossa Zoom-alustalla. Seminaari on myös osa Health Data Sciences Seminars-sarjaa.

Zoom-linkki

Puhuja: Alfonso Urbanucci
Researcher and Project Group Leader, Oslo University Hospital, Institute for Cancer Research, Department of Tumor Biology

Puheen otsikko: Is resistance to prostate cancer therapies intrinsic and inevitable, or induced and manageable?

Taustatietoa:

Alfonso Urbanucci teki väitöskirjansa Tampereen yliopistossa, Eturauhassyövän tutkimuskeskuksessa, prof. Tapio Visakorven tutkimusryhmässä. Sen jälkeen hän siirtyi post-doc -tutkijaksi prof. Mills ryhmään Osloon. Urbanuccin ryhmä tutkii ja kehittää uusia kliinisen täsmälääketieteen lähestymistapoja syövän hoitoon. He keskittyvät erityisesti eturauhasyöpään, mutta ovat kiinnostuneita myös rinta- ja munasarjasyövästä sekä melanoomasta. Urbanuccin laboratorio tutkii kromatiinin dynamiikkaa, geeninsäätelyä ja bromodomainin sisältäviä proteiineja ymmärtääkseen paremmin niiden roolia karsinogeenisissä ja lääkeresistenssissä. Tämän lisäksi he tutkivat myös uusia tapoja tehostaa radioterapian vaikutusta potilaiden hoidon yhteydessä.