Tays tukisäätiön tutkimusrahoitus

Tays tukisäätiön lahjoitusvaroilla tuetaan muun muassa tieteellistä tutkimusta.

Vuoden 2021 haku

Tays tukisäätiön tutkimusrahoituksen hakuaika on 15.2. – 8.3.2021. Lue ohjeet: Tays Tukisäätiön tutkimusrahoitus, hakuohje 2021

Tutkimusrahoitus

Tays tukisäätiön myöntämä tutkimusrahoitus 2020

Tays tukisäätiön tehtävät

Tampereen yliopistollinen sairaala toimii maailmassa, jossa lääketieteen mahdollisuudet kasvavat nopeammin kuin käytettävissä olevat resurssit. Potilaille halutaan myös tarjota yksilöllisempää hoitoa ja kaikille asiakkaille parempaa palvelua. Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiö sr:n tavoitteena on vahvistaa Taysin julkista palvelua täydentävää ja kehittävää toimintaa lahjoitusvaroin. Tays tukisäätiön nettisivut: https://taystuki.fi/

Lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille Tukisäätiö tarjoaa laajan ja vaikuttavan tavan tehdä hyvää muiden ihmisten eteen, näkyvällä ja tuntuvalla tavalla, tarvittaessa tarkoin valituilla ja henkilökohtaisesti tärkeillä alueilla.

Tukisäätiön tutkimusrahoituksen käytännöt

Taysin Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokeskuksen kautta kilpailutetaan Tays tukisäätiön myöntämät tieteelliseen terveyden tutkimukseen kohdennettavat testamentti- ja tutkimusrahoitukset. Kilpailutus koskee joko koko Taysin ja sen konserniosakeyhtiöiden tieteellistä tutkimusta tekeviä tutkijoita/tutkimusryhmien johtajia tai erikseen testamentti- ja/tai muita lahjoitusvaroja antaneen lahjoittajan tahdon mukaisesti tietyn tieteenalan ja/tai toimialueen tieteellistä tutkimusta.

Tutkijoiden/tutkimusryhmien rahoitushakemukset arvioi erillinen arviointityöryhmä, jonka jäsenet edustavat monipuolisesti terveyden tutkimuksen eri tieteenalojen asiantuntijuutta ja joilla on pitkä kokemus tieteellisestä tutkimustyöstä ja tutkimushankkeiden rahoitushakemusten arviointityöstä. Työryhmä käyttää arviointia tehdessään Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen tutkimustoimikunnassa hyväksyttyjä arviointikriteereitä. Arviointityöryhmä tekee esityksen rahoitusten myöntämisestä Tays tukisäätiön hallitukselle, joka päättää rahoituksen myöntämisestä, jonka jälkeen rahoitusmyönnöistä ilmoitetaan rahoituksen saajille. Myönnetty rahoitus hankkeistetaan ja hallinnoidaan TKI-keskuksessa ja sen käyttöön sovelletaan valtion tutkimusrahoituksen käyttöohjeita. Rahoituksen käyttöaika määritellään aina erikseen.

Haettavana olevasta rahoituksesta tiedotetaan myös tällä sivulla.

Lisätietoja:

Aila Kätkä, TtM, toimikuntasihteeri
+358 50 520 1855
TKI-keskus
Tampereen yliopistollinen sairaala
FM1, 1.krs.

Sähköpostimuoto: etunimi.sukunimi@pshp.fi