Julkaistu 9.5.2022

Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluento 19.5. klo 18: Kuinka gynekologinen syöpä taltutetaan?

Taysin Vaikuttavaa hoitoa -yleisöluentosarjan kevään viimeisellä luennolla naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo gynekologisten syöpien hoidosta: millaisia hoitoja on saatavilla, voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee? Tervetuloa Teams liveen torstaina 19.5. klo 18−19.

Taysissa gynekologisen syövänhoidon tiimi tutkii ja hoitaa potilaita, joilla on kohdun, munasarjojen, kohdunkaulan tai ulkosynnyttimien syöpä. Potilasta hoidetaan kokonaisvaltaisesti alkuvaiheen diagnoosista seurannan päättymiseen saakka. Valtaosa tarvitsee leikkauksen, jonka lisäksi annetaan tarvittaessa solunsalpaajahoitoa ja sädehoitoa.

Taysin naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Sami Saarelainen kertoo luennollaan, kuinka gynekologisia syöpiä Taysissa hoidetaan. Mitä tapahtuu diagnoosin jälkeen? Voiko sairaudesta parantua kokonaan, miten etenemistä voi jarruttaa ja kuinka hoitopolku etenee?

Luento päättää kevään osalta Taysin Vaikuttavaa hoitoa -luentosarjan, jossa Taysin eri asiantuntijat ovat käsitelleet aiheita psykiatrisesta hoidosta suolistosairauksiin ja käsikirurgiaan. Syksyllä sarja jatkuu uusilla aiheilla.

Luento on avoin kaikille, ja luennon aikana luennoitsijalle voi esittää kysymyksiä chatin kautta.

Teams-linkki luennolle