Julkaistu 19.3.2020

Valkeakosken koronakaranteeni puretaan

Sunnuntaina Pirkanmaalla Valkeakoskella positiiviseksi todettu koronavirustartunta on osoittautunut varmistustestissä negatiiviseksi. Tämän vuoksi Valkeakosken Roukon koulun tapaukseen liittyvät karanteenit voidaan purkaa.

Alkuperäinen positiiviseksi tulkittu testitulos oli ollut vaikeatulkintainen. Tällaisissa tapauksissa tehdään aina varmistustesti, joka vie aikaa. Viime sunnuntaina oli kuitenkin epidemian rajoittamiseksi pakko tehdä päätös karanteeneista senhetkisen tiedon perusteella.

Pirkanmaalla todettiin keskiviikon 18.3. aikana kaksi uutta koronavirustartuntaa, joiden lähikontaktit on selvitetty ja asetettu karanteeniin.

Testitulos tekstiviestillä

Kaikki Tays Hatanpään ja Tays Keskussairaalan koronanäytteenottopisteissä asioineet potilaat saavat torstaista 19.3. lähtien tekstiviestin koronatestin tuloksesta. Tulokset menevät myös suoraan OmaKantaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero testauskohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville palvelee ympäri vuorokauden, puh. 03 311 65333.

Ei oireisena töihin tai vastaanotolle

Sairaanhoitopiiri on ryhtynyt siirtämään maalis-huhtikuun kiireetöntä hoitoa. Kiireinen hoito jatkuu pääosin normaalisti poliklinikoilla ja vuodeosastoilla. Hengitystieoireisena ei kuitenkaan pidä tulla ajanvarauspoliklinikoille, ettemme altista toisia potilaita ja hoitohenkilökuntaa mahdolliselle koronainfektiolle.