Taitokeskus

Taitokeskuksessa on uudet ja erittäin hyvin kliinisten taitojen oppimiseen suunnitellut simulaatio- ja taitotilat. Sosiaali- ja terveysalojen ammattilaiset ja opiskelijat voivat harjoitella turvallisessa oppimisympäristössä kliinisiä taitoja potilasturvallisuuden lisäämiseksi. Hyvin muunneltavat tilat soveltuvat sairaalahuoltajien ja muiden sairaalaympäristössä toimivien ammattilaisten harjoitteluympäristöksi. Tiloissa voidaan järjestää koulutusta myös muille ryhmille.

Simulaatiotiloissa jäljitellään koko hoitoketjun toimintoja seuraavissa tiloissa: ensihoito, päivystys, teho-osasto, leikkaussali, vuodeosasto, lastenosasto, synnytyssali. Tilat ovat muunneltavissa koulutuksen kohderyhmän ja tavoitteiden mukaisesti. Simulaatio-opetus soveltuu erityisen hyvin kliinisten taitojen, päätöksenteon, kommunikaation ja tiimityöskentelyn moniammatilliseen kouluttamiseen.

Taitopaja–koulutuksissa harjoitellaan pienryhmässä esimerkiksi kipsausta, hengityksen ja verenkierron hoitoon liittyviä taitoja virtsatiekatetrointia, lääke-, neste-, avanne- ja haavanhoitoa.

Taitokeskus on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen koulutuskeskus.

Tarjolla olevat koulutukset löydät Taysin koulutuskalenteri, jonka kautta voit ilmoittautua. Jos et löytänyt sopivaa koulutusta, ota rohkeasti yhteyttä! Kehitetään yhdessä tarpeitasi vastaava koulutus tai koulutuskokonaisuus.

Yhteystiedot

taito.koulutus@pshp.fi

Osaamisen kehittämisyksikkö 
koulutuspalvelut@pshp.fi

Koulutuskoordinaattori Irene Hynninen
Osaamisen kehittämisyksikkö
Taitopajat, simulaatiokoulutukset, tilojen varaus
Puhelin 050 4477 606
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi(at)pshp.fi