Tays / lastenkirurgia
Potilasohje 40.20.19

Ohjeita lastenkirurgian osastolle tulevalle

Lastenkirurgian osasto hoitaa alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria lähes kaikilta kirurgian erikoisaloilta. Osasto toimii myös päivystysosastona.

Ajantasaiset tiedot TaysPolku - sovelluksesta

Ota käyttöösi TaysPolku -mobiilisovellus sovelluskaupasta. TaysPolusta näet yksilöllisen hoitopolkusi, ajanvarauksesi, ohjeet toimenpiteisiin sekä sinulle suunnatut kyselyt. Saat myös automaattisia muistutuksia hoidon eri vaiheissa ja voit ottaa yhteyttä hoitohenkilökuntaan.

Vuodeosaston sijainti

Osasto sijaitsee Tays Keskussairaalan L-rakennuksen 2. kerroksessa.

Sairaalaan tuloon valmistautuminen

Osastomme esitteet ja ohjeet löytyvät Taysin internetsivuilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu lastenkirurgian palvelutiskillä. Mikäli palvelutiski on suljettu, ilmoittaudu suoraan osastolla. Ilmoittautumisen jälkeen hoitaja esittelee potilashuoneen, haastattelee ja kertoo, mitä päivän aikana tapahtuu.

Kotiutuminen

Lääkärin kierrolla sovitaan kotiin pääsystä. Kotiin lähtiessä saat jatkohoito-ohjeet ja tarvittavat todistukset. Tarvittaessa voit keskustella sosiaalityöntekijän kanssa lapsen sairaalahoitoon liittyvistä etuuksista ja tarvittavista todistuksista.

Tiedustelut ja peruutukset

Osastolle tulevan lapsen tai nuoren tulee olla terve. Infektiot ovat esteenä osastolle tuloon. Mikäli lapsesi sairastuu äkillisesti, ota yhteyttä mahdollisimman pian. Voit tiedustella kutsua koskevia asioita tai tarvittaessa perua ajan numerosta 03 311 65826 arkisin kello 8–14, muuna aikana soita osaston numeroon 03 311 66349. 

Korva- ja suusairauksien hoidonvarausta koskevia asioita voit tiedustella numerosta
03 311 64232 (takaisinsoittoaika maanantaisin kello 9–11 ja tiistaista perjantaihin kello
9–11 ja 12–14).

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Toimi vastaajan ohjeen mukaan, soitamme sinulle takaisin. 

Tervetuloa!