Tays Valkeakoski / kirurgia
Potilasohje VALS.20.01

Lyhytjälkihoitoinen toimenpide Tays Valkeakosken sairaalassa

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Syöminen ja juominen on kielletty toimenpidettä edeltävästä illasta kello 24.00 lähtien. Nautittu ruoka tai juoma aiheuttaa vaaratilanteen toimenpiteen aikana.

Alkoholin käyttö on ehdottomasti kielletty 24 tuntia ja tupakointi 12 tuntia ennen sairaalaan tuloa.

Haavainfektioiden välttämiseksi peseydy edellisenä iltana kiinnittäen erityistä huomiota toimenpidealueeseen. Toimenpidealueen ihon tulee olla puhdas ja ehjä, ihokarvoja ei saa poistaa. Älä käytä meikkiä tai hajusteita. Kynsilakka, geeli- ja rakennekynnet ovat kiellettyjä hygieniasyistä. Jätä korut ja sormukset kotiin.

Ota säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet mukaan sairaalaan, jotta voit huolehtia lääkehoidostasi myös sairaalassa. Jos käytössäsi on verenhyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä, saat niiden käytöstä erillisen ohjeen. Näiden lääkkeiden käyttöä saatetaan joutua tauottamaan useita vuorokausia ennen toimenpidettä. Toimenpidepäivänä otettavista kotilääkkeistä saat oman ohjeen joko esikäynnillä tai toimenpidettä edeltävän soiton yhteydessä.

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen hoitosi jatkuu sisätauti-kirurgisella vuodeosastolla, puhelin 03 311 67224.

Muuta huomioitavaa

Sairaala ei vastaa kadonneesta omaisuudesta. Jätä arvoesineet sekä isot rahasummat kotiin. Varaudu hankkimaan toimenpiteen jälkeen kipu- ym. lääkkeet apteekista kotiutuessasi. Sairaalassa voit käyttää omaa matkapuhelinta.

Tiedustelut tai peruutukset

Jos terveydentilassasi tapahtuu muutoksia tai sinulla on kovaa yskää, nuhaa tai kuumetta, ota yhteys leikkausosastolle, puhelin 03 311 67404 arkisin kello 7–19.

Voit tiedustella kutsua koskevia asioita tai tarvittaessa perua ajan mahdollisimman pian numerosta 03 311 67959 arkisin kello 9–11 ja 12-14.