Pysäköinti ja kulkuyhteydet

Tays Keskussairaalan alueella potilaiden ja vieraiden käytettävissä on pysäköintihalli. Lisäksi pysäköintipaikkoja on etenkin pääsisäänkäyntien ja päivystyksen läheisyydessä. Asiakaspysäköinti on maksullista Tays Keskussairaalassa ja osin Tays Hatanpäällä. Muissa sairaaloissamme se on maksutonta.

Ajo-ohje Tays Keskussairaalaan
Pysäköinti Tays Keskussairaalan alueella
Invapaikat Tays Keskussairaalassa
Julkinen liikenne (bussi ja ratikka) Tays Keskussairaalaan
Pysäköinti Tays Hatanpään alueella
Pysäköinti Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa

Ajo-ohje Tays Keskussairaalaan

Pääsisäänkäynti

Kevyt liikenne: Elämänaukio 2
Autoilijat ja saattoliikenne: Kuntokatu 2

Tays Keskussairaalan pääsisäänkäynnille ajetaan Teiskontieltä Kuntokadun kautta. Autolla saavuttaessa suosittelemme tuloa parkkihallin kautta, osoitteesta Kuntokatu 2. Pysäköintihallista pääsee pääaulaan liukukäytävää pitkin ja hisseillä.

Hallin kautta onnistuu myös saatto- ja jättöliikenne. Alle 30 minuuttia kestävä saattoliikenne on maksutonta. Jos viivyt hallissa alle 30 minuuttia, sinun ei tarvitse käydä maksuautomaatilla lainkaan.

Pääsisäänkäynnin varsinainen osoite on Elämänaukio 2. Aukio on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Osoite on uusi, joten sitä ei vielä löydy kaikista sähköisistä karttapalveluista.

Tays Päivystys Acuta ja Biokadun toimipisteet

Acutan osoite on Ensitie 8. Sekä Acutaan että Biokadun toimipisteisiin ajetaan Teiskontieltä Kuntokadun kautta.

Radiuksen sisäänkäynti

R- eli Radius-rakennukseen ajetaan Teiskontieltä Lääkärinkadun kautta, osoite Sädetie 6.

Pysäköinti Tays Keskussairaalan alueella

Tays Keskussairaalan pysäköintihalli, Kuntokatu 2

Tays Keskussairaalan pysäköintihalliin mahtuu 400 autoa. Hallin osoite on Kuntokatu 2. Hallista on sisäkautta kulkuyhteys pääaulaan, josta pääsee jatkamaan moniin muihin sairaalan yksiköihin. Hallista pääsee suoraan esimerkiksi lasten ja nuorten sairaalaan sekä Sydänsairaalaan.

Pysäköintihallin korkeus: yläkerros 2,90 m ja alakerros 2,30 m.

Pysäköintihallin hinnat:

 • maanantaista perjantaihin kello 8–18:
  0-3 h, 3 e/tunti
  ylittävät tunnit 2 e/tunti
   
 • iltaisin, viikonloppuisin sekä arkipyhinä: 0,50 e/tunti

  Pysäköinti on maksutonta saatto- ja noutoliikenteelle puolen tunnin ajan.

Pysäköinti maksetaan hallista poistuttaessa. Hallissa ei ole puomia, eli sisääntullessa vain ajat halliin ja pysäköit. Et tarvitse automaatista lippua auton ikkunalle.

Pysäköinnin maksamista varten lähtiessäsi tarvitset ajoneuvon rekisterinumeron.

Maksutavat pysäköintihallissa:

 • maksu maksukortilla automaattiin lähtiessä (kaikki yleisimmät maksukortit käyvät)
 • maksu EasyPark- ja ParkMan-sovelluksilla
 • maksu internetissä 48 tunnin sisällä osoitteessa www.autopay.io
 • automaattinen veloitus maksukortilla (vaatii rekisteröitymisen Autopay-käyttäjäksi)
 • lasku kotiin, laskutuslisä 5 e

Apua maksamisen ongelmatilanteissa:

Jos pysäköintihallin maksamisessa on ongelmia, voit olla yhteydessä suoraan Europarkin asiakaspalveluun: 

 • Puhelimitse ma–pe klo 7.15–22, la 9–22 ja su klo 9–19: 0207 907 330 (matkapuhelinliittymästä 0,0828 euroa/puhelu + 0,17 euroa/min ja kiinteästä liittymästä 0,0828 euroa/puhelu + 0,07 euroa/min)
 • sähköpostitse: info(at)europark.fi
Pysäköintihalli
Pysäköintihallissa on tilaa lähes 400 autolle.
Pääset parkkihallista suoraan pääaulaan liukukäytävää pitkin. Myös hissejä on käytettävissä.

Pysäköintialueet ulkona Keskussairaalan alueella

Riviparkki:

R-sisäänkäynnin läheisyydessä on Riviparkki, joka on merkitty alueen opasteissa P-asiakas. Pysäköinti Riviparkissa maksaa 2 e/tunti arkisin kello 8–18. Riviparkissa pysäköinti maksetaan ennakkoon automaattiin tai pysäköintisovelluksella. Käytössä olevat sovellukset ovat eParking ja Parkman, ja myös Moovy ja Easypark ovat tulossa käyttöön. Automaatilla voi maksaa käteisellä ja kortilla.

Automaattiin syötetään rekisterinumero, minkä vuoksi automaatin tulostamaa lippua ei tarvitse laittaa tuulilasiin näkyville. Voit ottaa lipukkeen mukaasi muistuttamaan pysäköinnin loppumisajankohdasta.

Jos sairaalakäynnin kestoa on vaikea arvioida etukäteen, suosittelemme pysäköintihallia, jossa maksu suoritetaan pysäköinnin päättyessä.

Invapysäköintipaikat löytyvät R-rakennuksen sisäänkäynnin vierestä vasemmalta. Saattoliikenne on mahdollista R-rakennuksen edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Riviparkki sijaitsee R-sisäänkäynnin läheisyydessä.
Riviparkki sijaitsee R-sisäänkäynnin läheisyydessä.

Muut paikat:

Taysin pysäköintipaikat ovat maksullisia arkisin ja arkipyhinä kello 8–18. Tays Päivystys Acutan edustalla pysäköinti on maksullista ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä.

Huom! Sairaala-alueen takana kulkevan Arvo Ylpön kadun varrella on pysäköintikielto. Jos pysäköit kadun reunaan, voit saada sakot.

Tays Keskussairaalan kartat

Invapaikat Tays Keskussairaalassa

Pysäköintihallissa on erikseen merkittyjä invapaikkoja. Toimi näin pysäköidessäsi invapaikalle:

 • Käy pääaulan neuvontapisteellä tai Sydänsairaalan neuvonnassa näyttämässä liikkumisesteisen pysäköintitunnusta. Kerro myös rekisterinumerosi. Näin saat invapysäköinnin maksutta.
  • Pääaulan neuvonta palvelee arkisin kello 7–18 ja viikonloppuisin kello 11–17. (Kesäaikana 1.6.–31.8. arkisin neuvonta sulkeutuu jo kello 17.)
  • Sydänsairaalan neuvonta on avoinna arkisin kello 7.30–15.
 • Maksu voidaan mitätöidä joko saapuessasi sairaalaan tai korkeintaan 12 tuntia saapumisen jälkeen.
 • Invapysäköinti on maksutonta korkeintaan 12 tunnin ajan.
 • Mikäli ajoneuvo poistuu välillä alueelta ja sillä ajetaan takaisin, tulee liikkumisesteisen pysäköintitunnus ja rekisterinumero käydä ilmoittamassa uudelleen.

Invataksit saavat pysäköidä hallissa pidennetysti, kun kuljettaja näyttää pääaulan neuvontapisteellä valokuvaa, jossa näkyy auton rekisterinumero sekä invataksin takaoven invamerkki.

Muita invapaikkoja Tays Keskussairaalan alueella on Acutan edessä, Radiuksen sisäänkäynnin läheisyydessä sekä Finn-Medi 2 -rakennuksen ja potilashotellin edustoilla.
 

Aulassa on neuvontapiste sekä useita kahviloita.

Aulasta opastetaan eteenpäin sekä kirjainten että värien avulla.

Bussilla tai ratikalla Tays Keskussairaalaan

Tays Keskussairaalaan pääsee kätevästi bussilla tai ratikalla. Bussi- ja ratikkapysäkit alueellamme näet oheisesta kartasta

 • Tampereen keskustan suunnalta tultaessa Tays Keskussairaalalle pääsee kätevimmin Sorin aukiolta ratikalla 1. Ratikka pysähtyy Taysin pääsisäänkäynnin edessä sekä lähempänä Radiusta olevalla Kaupin kampus -päätepysäkillä. 

 • D-rakennuksen pääsisäänkäyntiä lähimpänä olevat bussipysäkit ovat linjasta riippuen joko Kuntokadun tai Teiskontien varrella sijaitsevat pysäkit TAYS L, TAYS E ja TAYS I.

 • R-rakennusta lähinnä oleva bussipysäkki on Perhetukikeskuksen pysäkki, kun saavutaan Tampereen keskustan suunnasta. Idästä tultaessa R-rakennusta lähinnä ovat Hoitokodin pysäkki Teiskontiellä ja Kaupin kampuksen pysäkki Lääkärinkadulla.

 • Tays Päivystys Acutaan tai Biokadun toimipisteisiin kuljettaessa lähimmät bussipysäkit sijaitsevat linjasta riippuen Teiskontiellä, Kuntokadulla tai Arvo Ylpön kadulla.
 • Arvo Ylpön kadulla liikennöivät bussit pysähtyvät pysäkillä ”Ensihoitokeskus”, Potilashotellin/Silmäkeskuksen lähellä pysäkillä ”Potilashotelli” sekä lähellä Tampereen yliopiston tiloja pysäkillä "Tays Arvo".

Katso reitit, aikataulut ja matkaohjeet Nyssen verkkosivuilta www.nysse.fi. Nyssen reittioppaasta löytyy kaikki joukkoliikenne Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdessa, Ylöjärvellä ja Valkeakoskella.

Tutustu Tampereen ratikan reittiin tästä

Pysäköinti Tays Hatanpään alueella

Tays Hatanpään sairaalan alueella pysäköinti on joko maksullista tai aikarajoitettua. Pysäköinnin voit maksaa kolikoilla tai sovelluksella, mutta maksukortti ei valitettavasti käy.

Tutustu Hatanpään alueen parkkipaikkoihin kartasta.

Pysäköinti Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa

Sairaaloiden pääsisäänkäyntien läheisyydessä on pysäköintialue potilaiden ja vierailijoiden käyttöön. Pitkäniemen sairaalassa pysäköintipaikkoja on myös muualla alueella. Saattoliikenne on mahdollista sairaaloiden pääsisäänkäyntien edustalle, mutta pysäköinti siinä on kielletty.

Tays Valkeakosken, Sastamalan ja Pitkäniemen sairaaloissa asiakaspysäköinti on maksutonta.

Tays Valkeakoskella on invapaikkoja pääsisäänkäynnin eli B-oven läheisyydessä sekä pysäköintialueella.