Matkailu ja koronavirus: Tietoa matkailijalle

Jos saavut ulkomailta Suomeen ja Pirkanmaalle, käytössäsi on FINENTRY-palvelu. FINENTRYn kautta saat ohjeita maahantulokäytännöistä ja voit varata ajan Suomessa tehtävään maksuttomaan koronavirustestiin.

Koronapandemiaan liittyvät maahantulon rajoitukset Suomen ulkorajoilla päättyvät 30.6.2022. Myös Finentry-palvelu sulkeutuu tällöin.

FINENTRY on digitaalinen palvelu, joka nopeuttaa maahantuloa ja sujuvoittaa veloituksettomaan koronavirustestaustaukseen pääsyä Suomessa.

FINENTRYn kautta voit:

  • varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin,
  • saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen ja
  • saada tekstiviestin koronavirustestin tuloksesta.

Kenelle FINENTRY-palvelu on tarkoitettu?

FINENTRY-palvelua voivat käyttää:

  • ulkomailta Suomeen palaavat suomalaiset ja vakituisesti Suomessa asuvat,
  • työn tai opiskelun vuoksi Suomeen saapuvat ja
  • vapaa-ajan matkustajat.

Siirry suoraan FINENTRY-palveluun »

Yleistä matkustamisesta

Koronavirusepidemian vuoksi matkailussa ja maahantulossa on erityisiä rajoituksia. Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) vastaa Suomeen saapuvien matkustajien terveysturvallisuusohjeista. Katso ajantasaiset matkustusohjeet ja suositukset omaehtoisesta karanteenista THL:n sivuilta.

Rajavartiolaitos päättää rajatarkastuksen yhteydessä matkustajan maahanpääsystä. Suomen kansalaisella on aina oikeus palata Suomeen. Rajavartiolaitoksen sivuilta näet tarkemmat ohjeet, saako jostakin maasta matkustaa Suomeen. 

Tarkista kohdemaan ajantasaiset ohjeet

Koronaepidemian takia useissa maissa on maahantuloon liittyviä poikkeusjärjestelyjä ja rajoituksia. Ennen matkalle lähtöä tarkista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaasi viranomaisilta, esimerkiksi verkkosivuilta tai maan edustustosta. 

Monet maat edellyttävät rajatarkastuksessa tuoretta, negatiivista koronatestitulosta. Selvitä etukäteen kohdemaasi käytännöt.

Tays tai Fimlab eivät toimita matkailijoille koronatestitodistuksia, vaan kotikuntasi vastaa tästä palvelusta. Käytännössä matkailuun liittyvät koronatestit ja -todistukset täytyy hankkia yksityisiltä terveyspalveluntuottajilta. Jos kyseessä on työmatka, ole yhteydessä työterveyteesi.
 

Tourism and the coronavirus: Information in English for travellers »