Tiedotus, viestintä

Medialle

Sairaanhoitopiirissä ja Taysissa on asiantuntemusta lähes kaikilta lääketieteen erikoisaloilta. Suurena työyhteisönä voimme tarjota jutunaiheita myös muista kuin terveyteen tai sairauksiin liittyvistä ilmiöistä. Autamme toimittajia löytämään oikeat asiantuntijat.

Asiantuntijat

Taysin johtamisesta vastaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri on Taysin lääketieteellinen johtaja. Eri erikoisaloja koskevissa asioissa kannattaa yleensä ottaa yhteyttä ensisijaisesti toimialue- tai vastuualuejohtajaan, joille on nimetty myös varahenkilöt. Asiantuntijoiden yhteystietoja on koottu henkilöhakemistoon, josta voit etsiä henkilöä nimellä, hakusanalla tai aihealueen mukaan. Katso myös Organisaatio -sivulta, miten erikoisalat on jaettu toimi- ja vastuualueille. Mikäli et löydä sopivaa henkilöä, ota yhteyttä viestintäpalveluihin

Hallituksen ja valtuuston kokouksissa esittelijöinä toimivat sairaanhoitopiirin johtaja ja johtajaylilääkäri. Sairaanhoitopiirin Yleishallinto -vastuualueeseen kuuluvat johtoryhmän jäsenet vastaavat kukin oman asiantuntija-alueensa johtamisesta.

Lääketieteen asiantuntijat tavoittaa parhaiten puhelimitse päiväaikaan. Potilastyötä tekevien asiantuntijoiden tavoittamiseen kannattaa kuitenkin varata muutama tunti aikaa. Kaikilla asiantuntijoilla ei ole käytössään sairaalan matkapuhelinta.

Poikkeustilanteissa sairaanhoitopiirin viestintä keskitetään ylimmälle johdolle. Lääketieteellisiin kysymyksiin vastaa silloin johtajaylilääkäri tai erikseen sovittava asiantuntija. Esimerkiksi suuronnettomuustilanteissa Tays Ensiapu Acutan henkilöstö keskittyy vain potilaiden hoitamiseen.

Kuvat ja logot

Sairaalan pääaula ja kahvilat ovat julkisia tiloja, joissa voi kuvata. Sen sijaan sairaaloiden muissa tiloissa kuvaamiseen tarvitset luvan joko yksikön esimieheltä tai viestintäpalveluista. Kuvan julkaisemiseen tarvitset luvan kuvassa tunnistettavasti esiintyviltä henkilöiltä.

Taysin logoja ja  mediakuvia voi ladata STT-infosta. Viestintäpalveluista voit kysyä median käyttöön lisää kuvituskuvia ja logoja. Sairaanhoitopiirissä on graafinen ohje, jonka saat myös tarvittaessa viestintäpalveluista.

Tiedotteet

Julkaisemme tiedotteita muun muassa sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston kokouksista sekä  erilaisista ajankohtaisista terveysasioista. Käytämme STT-infoa mediatiedotteiden jakelussa.  Toimielimet julkaisevat esityslistat ja pöytäkirjat verkkosivuillamme.

Esitteet ja julkaisut

Julkaisemme henkilöstölle suunnattua Elämän tähdet -lehteä, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Terve Pirkanmaa -lehti kertoo Taysin palveluista väestölle. Se jaetaan kaksi kertaa vuodessa jokaiseen kotiin Pirkanmaalla ja maakunnan lähialueilla.

Infektiotiedotteet ovat myös saatavilla verkossa.

Toiminta ja talous -osiosta löydät julkaisuja, joissa on sairaanhoitopiirin ja konsernin toiminta- ja taloustietoja.

Sosiaalinen media

Seuraa meitä Facebookissa

Youtubessa

Twitterissä @Tays_sairaala

Instagramissa

Sairaanhoitopiirin asiantuntijoita löydät omalla nimellään myös Twitteristä ja Instagramista.

Vastuuhenkilö

Viestintäjohtaja Elina Kinnunen