Kesätyöstä jäivät parhaiten mieleen hyvä työilmapiiri ja ajanhallinnan taito, kertoo sairaanhoitajaopiskelija Noora Eskelinen.
Ville Kylliäinen on työskennellyt Tays Keskussairaalan välinehuoltajana kolme vuotta. Parasta työssä on rentous ja hyvät työkaverit. Ilman tarkkaavaisuutta ja ripeyttä pesuvuoroista ei tulisi mitään.
Kaikki toimi niin kiireettömästi, että itsekin rauhoituin. Olen verrannut leikkausta huvipuistolaitteeseen: jotta hurjimmasta laitteesta voi nauttia, täytyy voida luottaa täysin turvakaareen. Samalla tavalla leikkaukseen mennessä täytyy luottaa täysin niihin, jotka itseä hoitavat. Silloin voi rentoutua.
Plastiikkakirurgian apulaisylilääkäri Ilkka Kaartisen työpäivistä yksikään ei ole samanlainen. Syyskuisena tiistaina Kaartisella oli leikkauspäivä, ja syövän läpikäynyt kuusikymppinen nainen sai uuden rinnan.
Lisää tarinoita
Kriisinkestävyys on sisäänrakennettu dna:hamme: me selviämme tästä − se on tehtävämme. Saamme olla tavattoman ylpeitä henkilökunnastamme. Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen ja johtajaylilääkäri Juhani Sand tekivät yhteenvedon koronavuodesta.
Taysin neurokirurgi Joonas Haapasalo palasi töihin Tampereelle alkusyksystä. Edelliset kaksi vuotta hän tutki aivokasvaimia, erityisesti lasten aivokasvaimia, maailman toiseksi parhaassa lastensairaalassa Torontossa.
Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut yhdistyvät Tays Psykiatrian kanssa ensi vuoden alusta. Yli 200 kaupungin työntekijää siirtyy sairaanhoitopiirin palvelukseen.
Syöpään sairastuneet saavat nyt aiempaa enemmän psykososiaalista tukea Taysissa. Sitä tarjoaa psykososiaalisen tuen yksikkö, joka aloitti toimintansa virallisesti maaliskuussa 2020.
Hallituksen sote-lakiesityksen perustelut ovat oikeuslähteitä. Ei siis ole aivan yhdentekevää, mitä esitöissä kirjoitetaan. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin muutamia sidosyksiköitä käsitellään nimeltä mainiten poikkeuksellisen paljon sote-lakipaketin perusteluissa. Tämä kertoo siitä, että edelläkävijän asema on usein tuulinen.
STM:n valmistelemaan sote-järjestämislakiin liittyy erikoinen, lääkärien ammattioikeuksia rajoittava pykäläehdotus. Se on ristiriidassa koko uudistuksen tavoitteiden eli palveluiden integraation ja asiakaslähtöisyyden kanssa.
Influenssakausi lähestyy, ja on aika ottaa influenssarokote. COVID-19-viruksen ja influenssaepidemian torjunnassa on yksi tärkeä ero: influenssaa vastaan on olemassa toimiva rokote, josta on kertynyt kymmenien vuosien kokemus
Erikoislääkäri Johanna Pakkaselan tutkimustulosten mukaan astman hoito on kohtalaisen hyvällä tasolla Suomessa. Tutkimuksessa Pakkaselaa motivoi erityisesti uuden oppiminen.
Nopeasti vaihtuvia potilaita Tays Päivystys Acutassa, talon rakennuttamista ja lapsiperhearkea. Akuuttilääkäriksi erikoistuvan Mira Lehdon päivät ovat hektisiä mutta innostavia.
Kaikki koronaan liittyvät rajoitukset ovat olleet välttämättömiä, mutta minkä varjolla? Valtio ja kunnat ovat osoittaneet rahoitusta varsinaiseen kriisiin, mutta liikeneekö rahaa myös traumojen ja muiden vaurioiden hoitoon?