Tays Keskussairaalan etupiha Elämänaukiolla

Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalassa hoidetaan valtaosa Tampereen yliopistollisen sairaalan potilaista. Tarjoamme asiantuntemusta lähes kaikilla lääketieteen erikoisaloilla. Tays vastaa lähes miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta.

Hoidamme pirkanmaalaisten lisäksi muun muassa Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan alueen potilaita. Myös iso osa Vaasan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueella asuvista on valinnut meidät yliopistosairaalakseen.

Sairaalamme erikoislääkärin tutkimuksiin ja hoitoon tarvitaan hoitavan lääkärin lähete. Kaikista Tays Keskussairaalan potilaista kuitenkin noin puolet tulee sairaalaan suoraan päivystyksestä ilman lähetettä.

Keskussairaalan alueella toimivat myös Tays Sydänsairaala, Tekonivelsairaala Coxa, Fimlab Laboratoriot, Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitos sekä potilashotelli Norlandia Care Tampere. Myös Coxan ja Sydänsairaalan hoitopaikakseen valitsevien potilaiden lähete osoitetaan Taysiin tai Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin.

Sairaala toimii opetussairaalana tiiviissä yhteistyössä Tampereen yliopiston lääketieteen yksikön ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.

Kun olet aikeissa käyttää erikoissairaanhoidon valinnanvapauttasi Taysissa, voit kysyä lisätietoja palveluneuvojaltamme.

Tays uudistuu

Uudistamme toimintaamme, jotta saamme turvattua alueemme kasvavalle väestölle nykyvaatimusten mukaiset terveyspalvelut. Tämä edellyttää uusien tilojen rakentamista ja vanhojen osin huonokuntoisten korjaamista.

Välttämättömien uudistusten avulla haluamme vastata palvelujen kasvavaan tarpeeseen, parantaa potilasturvallisuutta, helpottaa potilaiden asiointia, luoda toimivan työympäristön ja yksinkertaistaa tavaroiden ja ihmisten liikkumista alueella. Uudet tilat lisäävät potilaiden yksityisyyttä ja viihtyvyyttä, myös läheiset voivat olla nykyistä enemmän läsnä.

Käynnissä olevat rakennustyöt Taysin alueella

Taysin etupihalle on valmistunut kolme uudisrakennusta ja maanlainen pysäköintihalli. T-rakennuksen eli uuden aikuispsykiatrian rakennuksen rakennustyö on meneillään Arvo Ylpön kadun varrella potilashotellin takana. Rakennustyömaalla on jonkin verran vaikutusta kulkureitteihin sairaala-alueen koillisreunalla.

Katso suositellut kulkureitit Taysin alueen kartasta.

Lue lisää Taysin uudistamisesta.

Vastuuhenkilöt

Vs. sairaanhoitopiirin johtaja Juhani Sand
Hallintoylihoitaja Elina Mattila