Tays Syöpäkeskus

Tays Syöpäkeskus on korkeatasoinen syövän hoito-, tutkimus- ja koulutuskeskus Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella. Tutkimus ja henkilökunnan osaaminen ovat keskeinen osa syövänhoidon kehitystyötämme.

Tampereen yliopistollisesta sairaalasta ja Tampereen Yliopistosta muodostuva Tays Syöpäkeskus on keskeinen osa Sisä-Suomen alueellista syöpäkeskusta, FICAN Midia. Suomen viisi alueellista syöpäkeskusta muodostavat yhdessä Kansallinen syöpäkeskus (FICAN) -verkoston, jonka tavoitteena on kehittää syöpähoitoja ja taata kaikille potilaille asuinpaikasta riippumatta paras näyttöön perustuva, yhdenvertainen ja kustannusvaikuttava hoito.

Räätälöimme hoidon vastamaan eri-ikäisten potilaiden tarpeita yksilöllisesti sairauden eri vaiheissa. Käytämme uusimpaan tutkimusnäyttöön perustuvia hoitomenetelmiä, ja teemme aktiivista syöpätutkimusta ja kehitystyötä hoidon tulosten parantamiseksi. Tays Syöpäkeskuksella on oma potilasfoorumi, jonka kautta potilailla ja heidän läheisillään on mahdollisuus osallistua toimintamme kehittämiseen.

Tays Syöpäkeskus sai vuonna 2019 Euroopan syöpäinstituuttien (OECI) kansainvälisen OECI Cancer Center –laatusertifikaatin.

Vastuuhenkilöt

Ylilääkäri Annika Auranen

Halutessasi lisätietoja voit ottaa yhteyttä sähköpostilla. Vastaamme kysymyksiin mielellämme!