Influenssatiedotteet

Influenssatiedotteissa julkaistaan ohjeita ja ajankohtaisia uutisia, jotka liittyvät kausi-influenssaan, influenssarokotteisiin sekä epidemioihin varsinkin Pirkanmaalla ja lähiseuduilla. Influenssatiedotteita tuottavat pääasiassa Taysin infektioyksikön asiantuntijat.

Yleistä influenssasta

Influenssa on influenssavirusten aiheuttama äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus. Joka talvi  5–15 prosenttia aikuisista ja 20–30 prosenttia lapsista sairastuu. Terveet aikuiset toipuvat taudista yleensä 1–2 viikon vuodelevolla. Vanhuksilla ja pienillä lapsilla sekä tiettyjä pitkäaikaissairauksia sairastavilla influenssa saattaa johtaa jälkitauteihin, sairaalahoitoon ja jopa kuolemaan. Lue lisää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta: Influenssa.

Influenssarokotteet

Rokote on paras suoja influenssaa vastaan. Parhaimmillaan se torjuu terveillä työikäisillä 5–8 influenssaa kymmenestä, lapsilla 5–8 influenssaa kymmenestä ja ikääntyneillä joka toisen influenssan.

Tämän vuoden maksuton influenssarokote on nelivalenttinen eli se on suunnattu neljää influenssaviruskantaa vastaan. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla: Influenssarokote. Influenssarokotukset kannattaa ajoittaa loka-joulukuulle.

Influenssarokotus on turvallinen. Tavallisin haittavaikutus on pistospaikan lievä kipu, turvotus ja punoitus. Tästäkin voit lukea lisää THL:n sivuilta.

Rokotukset sosiaali- ja terveysalalla

Terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten influenssarokotukset ehkäisevät influenssaa, sen aiheuttamia jälkitauteja ja kuolemia. Lisäksi ne vähentävät influenssan leviämistä. Rokotuksilla suojataan henkilöstöä itseään.

Influenssarokotukset ovat myös osa lainsäädännön määräämää tartuntatautien torjuntaa ja potilasturvallisuutta. Lue terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten influenssarokotuksista lisää THL:n sivuilta.

Influenssatiedotteet 2019

6/2019
5/2019
4/2019
3/2019
2/2019
1/2019