Tays on osa Pirkanmaan hyvinvointialuetta

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toiminta päättyi vuoden 2022 lopussa. Vuoden 2023 alusta Tays on osa Pirkanmaan hyvinvointialuetta.Tuotamme vaativan erikoissairaanhoidon ja luomme edellytyksiä terveystieteelliselle tutkimukselle ja koulutukselle. 

Pirkanmaan hyvinvointialueella erikoissairaanhoidosta vastaa Tampereen yliopistollinen sairaala, johon kuuluvat

Osan palveluistamme tuottavat sairaanhoitopiirin omistamat osakeyhtiöt ja liikelaitos. Tekonivelleikkaukset tekee Tekonivelsairaala Coxa, sydänpotilaita tutkitaan ja hoidetaan Tays Sydänsairaalassa ja laboratoriotoiminnasta vastaa Fimlab Laboratoriot. Kuvantamistutkimuksista ja lääkehuollon palveluista vastaa Kuvantamiskeskus- ja apteekkiliikelaitos.

Palvelut

Taysiin hakeutuu potilaita myös eri puolilta Suomea valinnanvapauden perusteella.

Tampereen yliopistollinen sairaala tuottaa palveluja myös Sisä-Suomen yhteistyöalueelle, johon kuuluvat Pirkanmaan lisäksi Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueet. Tays siis tuottaa erityistason sairaanhoidon palveluja noin 900 000:lle suomalaiselle.

Taysissa hoidetaan vuosittain noin 250 000 eri potilasta. Vuodeosastoilla hoidetaan vuosittain noin 90 000 ja poliklinikoilla noin 400 000 potilasta. Sairaaloiden vuodeosastoilla on yhteensä 1 142 sairaansijaa. Meillä on Taysissa ja konserniyhtiöissä kaikkiaan noin 10 000 työntekijää.