Tiedotus, viestintä

Medialle

Sairaanhoitopiirissä ja Taysissa on asiantuntemusta lähes kaikilta lääketieteen erikoisaloilta. Suurena työyhteisönä voimme tarjota näkökulmia myös terveyttä ja sairauksia laajempiin kysymyksiin, kuten henkilöstön rekrytointiin ja johtamiseen, erilaisiin tukipalveluihin sekä logistiikkaan ja rakentamiseen. Autamme toimittajia löytämään oikeat asiantuntijat.

Asiantuntijat

Tays on käytännössä sama asia kuin Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Johto, päätöksenteko ja henkilöstö on vain yhden organisaation palveluksessa, ja käytämme siitä brändinimeä Tays.

Eri erikoisaloja koskevissa asioissa kannattaa yleensä ottaa yhteyttä ensisijaisesti toimialue- tai vastuualuejohtajaan, joille on nimetty myös varahenkilöt. Asiantuntijoiden yhteystietoja on koottu henkilöhakemistoon, josta voit etsiä henkilöä nimellä, hakusanalla tai aihealueen mukaan. Katso myös Organisaatio -sivulta, miten erikoisalat on jaettu toimi- ja vastuualueille. Yhtymähallinnon Yleishallinto -vastuualueeseen kuuluvat johtoryhmän jäsenet vastaavat kukin oman asiantuntija-alueensa johtamisesta. Mikäli et löydä sopivaa henkilöä, ota yhteyttä viestintäpalveluihin. 

Lääketieteen asiantuntijat tavoittaa parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Potilastyötä tekevien asiantuntijoiden tavoittamiseen kannattaa kuitenkin varata aikaa muutamia tunteja. Monet pystyvät vastaamaan sähköpostiin vasta potilastyön päätyttyä, ja vuorotyötä tekevistä osa on aina vapaalla. Kaikilla asiantuntijoilla ei ole käytössään sairaalan matkapuhelinta.

Poikkeustilanteissa sairaanhoitopiirin viestintä keskitetään ylimmälle johdolle. Lääketieteellisiin kysymyksiin vastaa silloin johtajaylilääkäri tai erikseen sovittava asiantuntija. Esimerkiksi suuronnettomuustilanteissa päivystyksen henkilöstö keskittyy vain potilaiden hoitamiseen.

Kuvat ja logot

Sairaalan pääaula ja kahvilat ovat periaatteessa julkisia tiloja. On hyvä ottaa huomioon, että monet ihmiset eivät pidä siitä, että heitä kuvataan sairaalakäynnin yhteydessä edes julkisissa tiloissa tai pihalla. Pyydä kuvaamiseen lupa kuvattavan yksikön esimieheltä tai viestintäpalveluista. Kuvan julkaisemiseen tarvitset luvan kuvassa tunnistettavasti esiintyviltä henkilöiltä.

Taysin logoja ja  mediakuvia voi ladata STT-infosta. Taysissa on graafinen ohje, jonka saat myös tarvittaessa viestintäpalveluista.

Tiedotteet

Julkaisemme tiedotteita muun muassa sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston kokouksista sekä  erilaisista ajankohtaisista terveysasioista. Käytämme STT-infoa mediatiedotteiden jakelussa. Toimielimet julkaisevat esityslistat ja pöytäkirjat verkkosivuillamme. Poikkeustilanneviestinnässä käytämme erityisesti Twitteriä.

Esitteet ja julkaisut

Julkaisemme henkilöstölle suunnattua -lehteä, joka ilmestyy kolme kertaa vuodessa. -lehti kertoo Taysin palveluista väestölle. Se jaetaan kerran vuodessa jokaiseen kotiin Pirkanmaalla ja maakunnan lähialueilla.

Infektiotiedotteet ovat myös saatavilla verkossa.

Toiminta ja talous -osiosta löydät julkaisuja, joissa on sairaanhoitopiirin ja konsernin toiminta- ja taloustietoja.

Sosiaalinen media

Seuraa meitä Facebookissa

Youtubessa

Twitterissä @Tays_sairaala

Instagramissa

Sairaanhoitopiirin asiantuntijoita löydät omalla nimellään myös Twitteristä ja Instagramista.

Vastuuhenkilö

Viestintäjohtaja Elina Kinnunen

Katso viestintätiimin muut yhteystiedot alla olevasta yksikkölinkistä.