Viola Lindberg, 3, saa harvinaiseen SMA-lihassairauteensa hoitoa Taysin lastenneurologian yksikössä. Sairaalapäivän jälkeen iloa tuo piipahdus sairaalahuvipuistossa.
Maija Terho sairastui kesällä 2021 imusolmukesyöpään. Sytostaattihoidot ottivat koville myös henkisesti. Nyt Maija uskaltaa jo suunnitella tulevaa.
Ylöjärveläinen Jari Veija sairastui harvinaiseen nielurisasyöpään. Hoidoista on jo yli vuosi, mutta sairaus kulkee koko ajan mielessä mukana.
Raskaus ja synnytys eivät olleet helpoimmasta päästä, mutta vauva on sydänten keskipiste. Noora Toivo nauttii nyt täysillä vauva-arjesta.
Lisää tarinoita
Sosionomit ovat melko uusi ammattikunta Taysin kehitysvammapalveluissa, ja heillä on paljon annettavaa moniammatilliseen yhteistyöhön. Jenni Härkönen on työskennellyt Taysissa vuoden verran.
Hoitoon liittyviin asioihin sairaala ei tietoturvasyistä voi vastata sähköpostitse, mutta viestin lähettäminen onnistuu OmaTaysin hoitokeskustelu-osiossa.
Lempääläinen Aleksi Panu, 20 v., on työskennellyt viisi kuukautta sairaalahuoltajana. Syksyllä hän aloittaa sähkötekniikan opinnot Tampereen yliopistossa, mutta opintojen ohessa hän aikoo jatkossakin työskennellä sairaalahuoltajana Taysissa.
Mistä on mahtavat festarit tehty? Huippubändeistä ja -artisteista sekä mielettömästä tunnelmasta, joita Ylisfestarit on aina tarjonnut. Kehitysvammapalveluiden järjestelytiimi työstää tapahtumaa, joka toteutuu tänä kesänä viimeistä kertaa.
Kesätyö sairaalassa sopi Vienan suunnitelmiin erinomaisesti, sillä lukion jälkeen hän toivoo saavansa opiskelupaikan lääketieteellisestä.
Taysin unipoliklinikka selvisi rajusti kasvaneista asiakasmääristään kehittämällä toimintamallejaan ja hyödyntämällä robotiikkaa.
Taysissa on syksystä 2021 saakka toiminut sairaalavapaaehtoisia. ILONA-valmennukseen osallistuminen on ensimmäinen askel kohti vapaaehtoisena toimimista. Seuraavat valmennukset pidetään syksyllä 2022.
Syöpätautien apulaisylilääkäri, professori ja syöpätutkija Pia Österlundin tutkimusryhmä on löytänyt uuden lääkkeen suolistosyöpään. Työpäiviin virtaa tuovat puolison tekemät eväät sekä kollegoiden ja asiakkaiden kohtaamiset.
Taysin gastroenterologian poliklinikalla automatisointi on nopeuttanut lähetteiden käsittelyä, säästänyt lähetesihteerin työaikaa ja luonut yhtenäisen merkintätavan. Automatisointi tuli tarpeeseen: vuonna 2020 gastrolle tuli reilut 7000 lähetettä ja vuonna 2021 niitä oli jo 12 600.
Sairaalahuoltaja, sisäinen sijainen Ulla Pirkkalaniemi kehottaa kollegoitaan työkiertoon. Työskennellessään eri toimipisteissä tutustuu uusiin ihmisiin ja toimintatapoihin, ja työpäivät ovat ihanan vaihtelevia. Ullan oma suosikki ovat vuodeosastot.