Mielenterveystyö

Pirkanmaan mielenterveys- ja päihdetyön kehittämistä ohjaa Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotukset vuoteen 2020, PSHP:n aikuispykiatrian kehittämishankkeen suositukset, Pirkanmaan alueellisen hyvinvointikertomuksen 2017-2020 tavoitteet sekä Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistuksen päihde- ja mielenterveyspalveluiden teemaryhmän julkaisema loppuraportti päihde- ja mielenterveyspalveluiden maakunnallisesta kokonaisuudesta.

  • Nettiterapiaan pääsee jonottamatta yksityisen tai julkisen terveydenhuollon lääkärin lähetteellä, asiakkaalle maksuton. Voidaan käyttää omana hoitonaan tai muun hoidon tukena. Tehdään oireita lievittäviä tutkitusti tehokkaita harjoituksia kotoa käsin terapeutin tukemana. Terapiaohjelmat: yleistynyt ahdistuneisuus, alkoholin liikakäyttö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, masennus, pakko-oireet, paniikki, sosiaalisten tilanteiden pelko, lasten ja nuorten sosiaalinen ahdistuneisuus sekä unettomuus.

  • Mielenterveystalon ammattilaisten osion sisältö on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja opiskelijoiden käyttöön: mittaripankki, koulutuspankki, psykoterapiaportaali sekä hyvän hoidon mallit.
     
  • Digitaalinen elintapaohjaustarjotin tarjoaa ammattilaisille materiaalia asiakkaiden ja potilaiden elintapaohjaukseen.