Koronavirus (COVID-19)

Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirukseen (COVID-19) liittyvät ajankohtaistiedotteet ja ohjeet Taysin alueella. 

Arvioi tartunnan todennäköisyyttä ja oloasi verkossa

Terveyskylän koronabotti auttaa arvioimaan tartunnan todennäköisyyttä »

Oirearvion voi tehdä myös osoitteessa omaolo.fi.

Vierailut sairaalasssa

Ulkopuolisten vierailut sairaaloissa on kielletty. Poikkeuksena tähän ovat tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset sekä saattohoidossa olevien läheiset. Raskaana olevien osastolla sekä osastoilla 2a, 2b ja Perheonni saa synnyttäjän lisäksi olla mukana vain puoliso. Perheen lasten ja kaikkien muiden vieraiden vierailut on kielletty epidemian ajan.

Kiireettömän hoidon siirtäminen

Tays varautuu koronavirusepidemiaan ja valmistelee kiireettömän hoidon toimenpide- ja vastaanottoaikojen siirtämistä, jotta voidaan turvata kasvava päivystys- ja tehohoidon tarve.

Ensimmäisenä ryhdytään perumaan maalis-huhtikuulle ajoittuvia kiireettömiä vastaanotto- ja toimenpideaikoja:

  • Taysin yksiköt peruvat omat aikansa potilaille 17.-29.3.2020 soittamalla.
  • Jos aika on vasta huhtikuun aikana, peruutus tulee kirjeenä.
  • Ne potilaat, joilla on sähköisen asioinnin lupa, saavat peruutuksen tekstiviestinä. Sähköisen asioinnin lupa annetaan OmaTays-palvelussa.
  • Poikkeuksena Tays Hatanpään rintaklinikan mammografiaseulonta-aikojen peruutuksesta ei soiteta. Kaikki mammografian seulonta-ajat on peruttu toistaiseksi.

Jos olet Taysin potilas ja sinulla on kevään ajaksi tulevia vastaanotto- tai toimenpideaikoja, tarkista yhteystietosi OmaTays-palvelusta. Näin tavoitamme sinut nopeiten, mikäli aikaasi joudutaan siirtämään. Otamme potilaisiin aina henkilökohtaisesti yhteyttä.

Potilaille annetaan uusi aika, kun poikkeustilanne päättyy.

Vastauksia kysymyksiin ja ohjeita pitkäaikaissairaille

Terveyskylässä on julkaistu koronavirustietoa ja kotihoito-ohjeita niille, joilla on krooninen sairaus tai oireyhtymä, esimeriksi reuma, diabetes tai syöpä. Sivulta löytyy vastauksia myös moniin yleisiin kysymyksiin koronaviruksesta ja sen vaikutuksista jokapäiväiseen elämään.

Terveyskylän Usein kysyttyä koronaviruksesta -sivu

Neuvontanumero ja testaus Taysin henkilöstölle

Tämä neuvontanumero on tarkoitettu ainoastaan Taysin työntekijöiden käyttöön ja sen tarkoituksena on turvata terveydenhuollon ammattilaisten toimintakyky epidemian aikana. Jos et ole Taysin työntekijä, älä soita tähän numeroon.

Jos Taysin työntekijä epäilee saaneensa koronavirustartunnan, hän soittaa työterveyshuolto Pirten Taysin henkilöstölle tarkoitettuun koronaneuvontanumeroon 044 427 0499 ma–pe kello 8–19, la 10–17 ja su 10–16), josta saa ohjeita esimerkiksi testaamisesta.

Palvelun aukioloaikoina henkilöstö soittaa ensisijaisesti Pirteen. Jos Pirten neuvontanumero on suljettu, soitetaan Taysin koronaneuvontapuhelimeen 03 311 65333 (palvelee vuorokauden ympäri).

Testattavalle Taysin henkilökunnalle on oma testauspaikka Pirten Keskussairaalan toimipisteessä. Lisäksi sekä Tays Keskussairaalassa että Tays Hatanpäällä on kaikille testattaville kohderyhmille suunnatut testauspaikat.

Instructions In English

In Pirkanmaa area the coronavirus samples are now taken only of persons who have symptoms of an acute respiratory infection and are at high risk for serious illness. Samples are also taken from persons who have symptoms of an acute respiratory infection and have been travelling abroad or have had a close contact with a confirmed COVID-19 case.

It is important for persons not in above mentioned groups with mild symptoms to see it through at home and to avoid social contact with others. Coronavirus COVID-19 – Instructions in English