Hoitajat tekevät kuvantamistutkimusta tietokoneella.

Kuvantamispalvelut

Teemme kuvantamistutkimuksia ja siihen liittyviä hoitotoimenpiteitä. Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien selvittelyssä. Tutkimme myös muun muassa ihmisen erilaisia elintoimintoja, unta ja vireystilaa sekä aivojen sähköistä toimintaa.

Tays kuvantaminen palvelee asiakkaita ja potilaita Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpään, Tays Valkeakosken ja Tays Sastamalan sairaaloissa sekä Oriveden terveyskeskuksessa. Kuvantamistutkimuksia ja toimenpiteitä ovat muun muassa

Tutkimukset ja toimenpiteet

Kuvantamistutkimuksiin ja toimenpiteisiin tarvitaan aina lääkärin lähete.

Ohjeet tutkimuksiin potilas saa joko lähettävältä lääkäriltä tai ne lähetetään erikseen hänelle kotiin. Tutkimuspaikka ja aika annetaan potilaalle asuinpaikan ja tehtävän tutkimuksen mukaan sekä missä tutkimus voidaan tehdä mahdollisimman nopeasti. Osa tutkimuksista on sellaisia, joihin potilas voi tulla kotoa, ja osaa varten potilaan on tarpeen tulla sairaalaan erikseen sovittuna aikana.

Lähettävän lääkärin kanssa on tärkeä sopia itselle parhaat ajankohdat ja miten tutkimusajan voi tarvittaessa siirtää toiseen ajankohtaan.

Toimimme ympäri vuorokauden ja tuotamme myös päivystyspotilaiden tarpeisiin monipuolisesti kuvantamistutkimuksia.

Erityisosaaminen

Olemme alueemme johtava yliopistosairaalatasoinen tutkimusyksikkö. Koulutamme alan uusia ammattilaisia ja hyödynnämme uusinta teknologiaa sairauksien diagnostiikassa. Annamme tarvittaessa asiantuntija-apua muille terveydenhuollon yksiköille ja sairaanhoitopiireille.

Vastuuhenkilöt

Radiologia, vastuualuejohtaja Marika Valkama
Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede, ylilääkäri Mika Kähönen
Kliininen neurofysiologia, ylilääkäri Olli Kutvonen
Lääketieteellinen fysiikka, ylifyysikko Mika Kapanen
Verisuoni- ja toimenpideradiologinen keskus, ylilääkäri Velipekka Suominen