Parkering och kollektivtrafik

På Tays Centralsjukhus område kan patienter och besökare använda det underjordiska parkeringshuset. Dessutom finns parkeringsplatser främst i närheten av huvudentréerna och akutmottagningen. Kundparkeringen är avgiftsbelagd vid Tays Centralsjukhus och delvis vid Tays Hatanpää. Vid våra övriga sjukhus är den gratis.

Vägbeskrivning till och parkering vid Tays Centralsjukhus

  • För att komma till huvudentrén i Radius-byggnaden (R-byggnaden), kör du från Teiskontie till Lääkärinkatu. Även till jourmottagningen för barn och förlossningen kör du från Teiskontie till Lääkärinkatu. Om du använder GPS anger du Lääkärinkatu som destination och följer skyltarna när du kommer in på området.
  • För att komma till akutmottagningen Acuta eller enheterna på Biokatu, kör du från Teiskontie till Kuntokatu. Ange Kuntokatu eller Biokatu som destination i GPS:n och följ skyltarna när du kommer in på området.

I närheten av huvudentrén finns parkeringsområdet Riviparkki avsett för kunder. Området är märkt med P-asiakas (P-kunder).

Handikapparkering finns till vänster om R-byggnadens entré. Det är möjligt att lämna av personer framför huvudentrén, men det är förbjudet att parkera där.

Parkeringsplatserna vid Tays är avgiftsbelagda på vardagar och söckenhelger kl. 8.00–18.00. Framför Tays Akutmottagning Acuta är parkeringen avgiftsbelagd alla dagar dygnet runt.

Parkeringshus med 200 bilplatser på Tays Centralsjukhus område, infart från Ensitie

parkkihalli_sisäkuva_lev1000.jpg

På Tays Centralsjukhus område invigdes i maj ett nytt parkeringshus med plats för nästan 300 bilar. Infart till parkeringshuset sker från Kuntokatu 2.

Parkeringshuset är avgiftsbelagt: avgift vardagar kl. 8–16 2 e/timme, övriga tider 0,50 e/timme. I parkeringshuset kan du betala med mynt, bank- och kreditkort samt med applikationerna eParking, Parkman och Easypark. Du kan inte betala med sedlar.

Läs också om specialarrangemang för byggarbeten på sjukhusområdet.

Kollektivtrafik till Tays Centralsjukhus

När du kommer med buss från Tammerfors centrum är den busshållplats som är närmast Tays Centralsjukhus huvudentré i R-byggnaden busshållplatsen Perhetukikeskus.

När du kommer från Kangasalahållet ligger hållplatsen Hoitokoti närmast huvudentrén.

När du ska till Tays Akutmottagning Acuta eller till enheterna på Biokatu, finns den närmaste busshållplatsen vid korsningen av Teiskontie och Kuntokatu.

Under sommaren 2018 börjar Tammerfors trafiks bussar 5 och 32 trafikera Arvo Ylpön katu och stannar i närheten av Patienthotellet/Ögoncentret samt intill Tammerfors universitets utrymmen vid hållplatsen Tays Arvo.

Parkering vid Tays Hatanpää, Valkeakoski, Sastamala och Pitkäniemi

I närheten av sjukhusens huvudentréer finns parkeringsområden för patienter och besökare. Vid Tays Hatanpää är parkeringen antingen avgiftsbelagd eller tidsbegränsad. Vid Tays Valkeakoski, Sastamala och Pitkäniemi sjukhus är kundparkeringen gratis.

Det är möjligt att lämna av personer framför sjukhusens huvudentréer, men det är förbjudet att parkera där.