Parkering och kollektivtrafik

På Tays Centralsjukhus område kan patienter och besökare använda det underjordiska parkeringshuset. Dessutom finns parkeringsplatser främst i närheten av huvudentréerna och akutmottagningen. Kundparkeringen är avgiftsbelagd vid Tays Centralsjukhus och delvis vid Tays Hatanpää. Vid våra övriga sjukhus är den gratis.

Vägbeskrivning till och parkering vid Tays Centralsjukhus

  • För att komma till huvudentrén i Radius-byggnaden (R-byggnaden), kör du från Teiskontie till Lääkärinkatu. Även till jourmottagningen för barn och förlossningen kör du från Teiskontie till Lääkärinkatu. Om du använder GPS anger du Lääkärinkatu som destination och följer skyltarna när du kommer in på området.
  • För att komma till akutmottagningen Acuta eller enheterna på Biokatu, kör du från Teiskontie till Kuntokatu. Ange Kuntokatu eller Biokatu som destination i GPS:n och följ skyltarna när du kommer in på området.

I närheten av huvudentrén finns parkeringsområdet Riviparkki avsett för kunder. Området är märkt med P-asiakas (P-kunder).

Handikapparkering finns till vänster om R-byggnadens entré. Det är möjligt att lämna av personer framför huvudentrén, men det är förbjudet att parkera där.

Parkeringsplatserna vid Tays är avgiftsbelagda på vardagar och söckenhelger kl. 8.00–18.00. Framför Tays Akutmottagning Acuta är parkeringen avgiftsbelagd alla dagar dygnet runt.

Parkeringshus på Tays Centralsjukhus område

parkkihalli_sisäkuva_lev1000.jpg

På Tays Centralsjukhus område finns ett parkeringshus med plats för 400 bilar. Infart till parkeringshuset är från Kuntokatu 2.

Parkeringshuset är avgiftsbelagt: avgift vardagar kl. 8–16 2 e/timme, övriga tider 0,50 e/timme. I parkeringshuset kan du betala med bank- och kreditkort samt med Easypark applikation. Du kan tyvärr inte betala med mynt eller sedlar. För att betala parkering behöver du registreringsnumret av ditt fordon.

Kollektivtrafik till Tays Centralsjukhus

När du kommer med buss, är den närmaste busshållplats till Tays Centralsjukhus huvudentré vid korsningen av Teiskontie och Kuntokatu.

Bussar 5 och 32 kör via Arvo Ylpön katu och stannar i närheten av Patienthotellet/Ögoncentret samt intill Tammerfors universitets utrymmen vid hållplatsen Tays Arvo.

Parkering vid Tays Hatanpää, Valkeakoski, Sastamala och Pitkäniemi

I närheten av sjukhusens huvudentréer finns parkeringsområden för patienter och besökare. Vid Tays Hatanpää är parkeringen antingen avgiftsbelagd eller tidsbegränsad. Vid Tays Valkeakoski, Sastamala och Pitkäniemi sjukhus är kundparkeringen gratis.

Det är möjligt att lämna av personer framför sjukhusens huvudentréer, men det är förbjudet att parkera där.