Patienthotell

Patienter som inte behöver direkt sjukhusvård på avdelning kan övernatta på patienthotellet på Tays centralsjukhus område. Anhöriga kan också övernatta förmånligt på Norlandia Tampere Hotel.

Den vårdande enheten bedömer om patienten kan övernatta på patienthotellet och gör också bokningen av hotellrummet. Patienten får information om detta i samband med kallelsen. Du kan också komma överens om användning av patienthotellet under vårdperioden.

Sjukskötare arbetar på hotellet dagligen kl. 7.30–21.00. Under denna tid kan patienten få olika läkemedelsbehandlingar och annan vårdhjälp på hotellet. Även nattetid arbetar en sjukskötare i hotellets reception. Patienten kan vid behov få ett trygghetslarm.

Helpensionspaket för patienten

Övernattning på patienthotellet orsakar inte kostnader utöver sjukhusavgiften för patienten. En patient som överförs från avdelningen till hotellet registreras som en öppenvårdspatient, och varje dag i hotellet kostar poliklinikavgiften 41,20 €. Sjukhuset skickar fakturan till hemadressen i efterhand.

I patientens helpensionspaket ingår de måltider som serveras i restaurangen. På vardagar serveras frukost kl. 7–10.00, lunch kl. 11.00–13.00 och middag kl. 17.00–19.00. På veckoslut serveras frukost kl. 7.30–10.30, lunch kl. 11.30–13.00 och middag kl. 17.00–19.00.

Ta med de läkemedel som du använder regelbundet, hygientillbehör samt extra kläder om du övernattar på patienthotellet under sjukhusperioden.

Mer information om logi på patienthotellet får du av den vårdande enheten.

Logi för anhöriga

Rummet är reserverat för en patient. Om patienten så önskar kan anhöriga bo i samma rum till priset 38,80 €/dygn eller 77,60 €/ 2 personer / dygn. Frukost ingår i priset. Lunch i hotellets restaurang kostar 13 € och middag 15 €.

För anhöriga och närstående som inte bor i samma rum som en patient som vårdas på sjukhuset erbjuder hotellet övernattning inklusive frukost till priset 85 €/enkelrum eller 100 €/dubbelrum. Tilläggsbokningar kan göras i hotellets reception på telefonnummer 050 384 4400 eller per e-post på adressen tampere@norlandia.com.

Hotellrum och service

Nordlandia Tampere Hotel har 130 rum, restaurang, bastu och mötesrum samt en kafeteria som är öppen dygnet runt. Hotellrummen har egen toalett, dusch, ett litet kylskåp, tv, telefon, luftkonditionering och Internet.

När du anländer till sjukhuset kan du parkera bilen på parkeringsområdet som finns nära hotellet. Parkeringen är avgiftsbelagd och kostar 7,50 €/dygn utomhus och 13 €/dygn i parkeringshallen. Du får parkeringstillstånd och anvisningar i hotellets reception.