Taysin uudistaminen

Me Taysissa uudistamme toimintaamme, jotta voimme taata kasvavalle väestölle nykyaikaiset terveyspalvelut jatkossakin. Tämä edellyttää uusien tilojen rakentamista ja osin huonokuntoisten tilojen korjaamista.

Mittavin uudistamishanke on käynnissä Tays Keskussairaalassa, jonne rakennetaan parhaillaan kolmea uudisrakennusta ja maanalaista pysäköintihallia. Ne otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2018-2020 aikana. Alueelle on valmistunut uusi E-rakennus vuonna 2015.

Pitkäniemen sairaalaan on suunnitteilla uusi terapiarakennus. Alueelle valmistui vuonna 2014 uudisrakennukset kehitysvammahuollolle ja ravintokeskukselle.

Aikuispsykiatrialle tullaan rakentamaan tilat Tays Keskussairaalan alueelle vuoden 2023 loppuun mennessä.

Poikkeusjärjestelyjä Tays Keskussairaalassa

Mittavimmat rakennustyöt ovat valtaosin takanapäin, ja L- ja D-rakennus ovat valmistuneet. L-rakennus on otettu käyttöön syys-lokakuussa 2019. D-rakennus otetaan käyttöön alkuvuodesta 2020, mutta uusi pääaula ja -sisäänkäynti ovat jo toiminnassa.

Pääsisäänkäynti on siirtynyt väliaikaiselta paikaltaan Radius-rakennuksesta D-rakennukseen. Pääsisäänkäynnin osoite on Elämänaukio 2, ja sinne kuljetaan Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä.

Myös Acutaan, Biokadun ja Arvo Ylpön kadun toimipisteisiin ajetaan edelleen Teiskontieltä Kuntokadun risteyksestä.

Synnytykseen ajetaan vielä toistaiseksi Teiskontieltä Lääkärinkadun risteyksestä

Katso ajantasaiset kulkureitit Taysin kartasta.

D-rakennuksen ja L-rakennuksen esittelyvideot ajalta ennen niiden valmistumista:

D-rakennus

L-rakennus